Een aanwinst voor de Oosterstraat: Pieta Lifestyle

Sieb 31 10 21 Pita Lifestyle oosterstraat

Sieb 31 10 21 Pita Lifestyle oosterstraat Foto: FOTO:SIEB VAN DER LAAN

De Oosterstraat is met een nieuwe winkel: Pieta Lifestyle op nummer 16 (in het oude pand van Lady Leads). Eigenares is Pieta Groenewold en ze is nu ruim een week open. „En het gaat heel goed, je hoort mij niet klagen.” Veel aanloop en Pieta krijgt heel veel positieve reacties: „mensen noemen de mooi, een echte aanwinst voor Steenwijk!”

Pieta en haar man hebben ook een winkel in Gorredijk. „Maar we wilden ook graag een winkel in een grotere plaats en in echte winkelstraat, zoals hier,” vertelt Pieta. „Met constante aanloop en meer drukte. We waren al in 2019 bezig met panden zoeken voor een tweede winkel, maar door corona kwam deze wens even op een laag pitje te staan. Nu hebben we de draad weer opgepakt en kwamen we dit mooie pand tegen. Vorige week donderdag zijn we open gegaan. Het lijkt me ook erg gezellig, hier in Steenwijk. Steenwijk heeft een mooie binnenstad en een actieve ondernemersvereniging. Er wordt hier veel georganiseerd. Heel leuk!”

In haar knusse winkel verkoopt Pieta betaalbare dameskleding vanaf maat 36 tot en met maat 58. „Veel mensen reageren daar heel positief op. Met name voor de grotere maten is het moeilijk aan leuke kleding te komen. We hebben verschillende stijlen en merken in de winkel hangen, voor jong en oud: broeken, rokjes, jurken, vesten, leuke setjes en shirtjes voor de jonge meiden, maar ook kleding in een zwierige romantische stijl en stoere kleding. Daarnaast verkopen we sfeervolle woonaccessoires om het thuis gezellig te maken zoals lampjes, kaarsen, geurblokjes.”

In de winkel staat de grote stamtafel in het midden centraal. „Winkelen in huiskamersfeer, daar houd ik van,” zegt Pieta. „Mensen kunnen hier lekker op hun gemak rondsnuffelen en een kopje koffie drinken.”

Pieta Lifestyle is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, ook donderdagavond.