Een hilarische avond met Alex Ploeg

Alex Ploeg komt donderdag naar De Meenthe.

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Mell & Vintage Future, God, Seks en Shostakovich, Alex Ploeg, Dolly Dots, Christelijk Mannenkoor, Theaterkoor Disisit en Fantasieè.

Mell & Vintage Future

De voorstelling Roots & Romance’ van Mell & Vintage Future is te zien op woensdag 11 mei, aanvang 20.00 uur. Samen met zangeres Mell gaan drummer Ton Dijkman en Hammond organist Nico Brandsen als Mell & Vintage Future in hun eerste muziektheaterprogramma op zoek naar het unieke gevoel in de mooiste parels uit de rijke geschiedenis van de Soul en Rhythm & Blues. Het gevoel dat ook volop terugkomt op hun eigen succesvolle debuutalbum met radio hits als ‘Call My Name’, ‘Forever’, ‘Willin’ en ‘Brand New Day’.

God, Seks en Shostakovich

De voorstelling God, Seks en Shostakovich is te zien op woensdag 11 mei, aanvang 20.15 uur. In deze monoloog vertelt Rata Kloppenburg over haar jeugd die ze door heeft gebracht in de Bulah hoeve in Steenwijk. Dit is deel 1 en maakt onderdeel uit van een trilogie. Rata brengt het verhaal luchtig. Zonder diep op zaken in te gaan, maar voldoende om haar te begrijpen. Ze wisselt haar woorden af met cellomuziek en wordt bijgestaan door een pianist.

Alex Ploeg

De voorstelling ‘Ego’ van Alex Ploeg is te zien op donderdag 12 mei, aanvang 20.00 uur. Alex Ploeg is terug met een nieuw theaterprogramma. Harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Over het EGO in al zijn vormen. Over de strijd aangaan met jezelf. Het onzekere voor het zekere nemen. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

Dolly Dots

De voorstelling ‘Sisters on Tour’ van de Dolly Dots is te zien op vrijdag 13 mei, aanvang 20.30 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.


Theaterkoor Disisit

De voorstelling ‘Diskoffer’ van Theaterkoor Disisit is te zien op zaterdag 14 mei, aanvang 20.00 uur en op zondag 15 mei, aanvang 15.00 uur. Vier jaar na theatershow “Unbeschreiblich Weiblich”, komt Theaterkoor Disisit uit Steenwijk dit jaar met een avondvullend programma. Met de nieuwe voorstelling “DisKoffer” neemt het vijftienkoppige vrouwenkoor het publiek van De Meenthe mee op reis.

Chr. Mannenkoor Steenwijk met Karin Bloemen

De voorstelling ‘Give me my song’ van Chr. Mannenkoor Steenwijk is te zien op zaterdag 14 mei, aanvang 20.00 uur. ”Give me my Song” Is de titel van het concert ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van het, Chr. Mannenkoor Steenwijk. Het op 6 februari 1946 opgerichte koor telt 70 leden en brengt u een gevarieerd programma van gospel, religieuze en populaire muziek. Dit alles met medewerking van de veelzijdige zangeres en actrice Karin Bloemen.

Fantasieè 6+

De kindervoorstelling ‘Fantasieè’ van Featherhair Creations is te zien op zondag 15 mei, aanvang 15.00 uur. Daan is morgen jarig. Hij kijkt naar de klok die twaalf uur slaat en sluit zijn ogen. ‘Ik wil avontuur’ fluistert hij zacht. Wanneer Daan wakker wordt, weet hij niet waar hij is. Hij ziet Floortje, zijn zus, maar zij herkent hèm niet. De vrienden van Floortje komen Daan ook erg bekend voor. Daan reist samen met zijn nieuwe vrienden door Fantasieè op zoek naar de weg naar huis. Terwijl hij uit de handen van de slechte Harafna probeert te blijven, leert Daan de waarde van vriendschap, vertrouwen en loyaliteit.

Ook te zien: Theo Nijland op 18 mei. Erik Krikke op 19 mei. Lisa Ostermann op 19 mei. Masterclass WK 1974 op 20 mei. Sven Ratske op 21 mei. Ons Genoegen Blokzijl op 21 en 22 mei. Yamato op 26 mei. Richard Groenendijk op 27 mei. Phil Bee op 28 mei. Droom XL op 29 mei. Compagnie van Tiuri op 3 juni. Jandino op 4 juni. Theatergroep op woensdag 18 en 19 juni. Mondiavisueel op 21 juni.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu