Een ode aan de verbeelding: kunstlezing in de Meenthe

In De Meenthe.

Op initiatief van de Commissie Beeldende Kunst (CBK) Steenwijkerland worden er weer lezingen over kunst in de openbare ruimte georganiseerd. Niko van der Klugt, voormalig lichtontwerper en digitaal beeldmaker, geeft op 20 oktober a.s. de zevende lezing, getiteld ‘Een ode aan de verbeelding’, in De Meenthe in Steenwijk.

Deze serie lezingen laat zien waar beeldend kunstenaars toe in staat zijn en wat dat aan schoonheid oplevert. Zij vertellen over hun passie, het creëren, de te overwinnen moeilijkheden, van eerste schets idee tot en met de oplevering van het kunstwerk. Ook geeft het stof tot nadenken en discussie. Kunst moet?

Niko van der Klugt (Amsterdam 1954) woont twaalf jaar in Zuidveen. Hij heeft een grafische opleiding en een lang werkverleden als onafhankelijk lichtontwerper voor theater- en moderne dansproducties in binnen- en buitenland, evenementen, architectuur en locatieprojecten, tentoonstellingen en musea. Na zijn werk als lichtontwerper legde Van der Klugt zich toe op de digitale kunstfotografie met projecten als BoerenBuren, Beyond the Eye, de Cosmic-serie en abstracte fotokunst. Kijk voor meer informatie op nikovanderklugt.com.

Stortvloed aan beelden

In deze lezing legt Van de Klugt verbinding tussen (theater) licht, architectuur, fotografie en typografisch werk. Dat doet hi door het tonen van beelden van eigen werk en uiteenlopende beeldend kunstenaars, architecten, grafici, fotografen en lichtkunstenaars en de door hun gecreëerde belevingen. Een stortvloed aan beelden: Een ode aan de verbeelding.

De lezing begint om 20.15 uur. Reserveren is noodzakelijk: 0521-514.004 of info@demeenthe. nl

Nieuws

menu