Een theaterstuk over Johan van den Kornput

Standbeeld van Johan van den Kornput. Archieffoto Wilbert Bijzitter

Van 9 tot en met 11 september is de muzikale cabareteske voorstelling Johan van den Kornput te zien in de Grote Kerk in Steenwijk. Het gaat over de strijd van gewone inwoners van Steenwijk tegen de Spaanse belegering tijdens de Tachtig Jarige oorlog.

„Ik ben jullie eigen Johan van den Kornput. Vernoemd naar de, in heel Nederland bekende, kazerne van Steenwijk. Met deze voorstelling gaat u terug in de tijd waarin gecommuniceerd werd met grote woorden in plaats van appjes. Samen met Kamerkoor Cantica Sacra en Brassband Crescendo gaan we de strijd aan tegen de Spanjaarden waarbij we te maken krijgen met verraad en verleidingen.”

‘Johan van den Kornput’ is een cabareteske muzikale voorstelling over de persoon Johan van den Kornput. (De militair die van 1580 tot 1581 Steenwijk verdedigde en uit handen van de Spanjaarden wist te houden) en de strijd van gewone inwoners van Steenwijk tegen de Spaanse belegering tijdens de Tachtig Jarige oorlog. De voorstelling vertelt wie Van den Kornput was én wie hij zeker niet was.

De voorstelling is te zien op van vrijdag 9 september t/m zondag 11 september in de Grote Kerk in Steenwijk. Kaarten zijn te koop via www.demeenthe.nl of 0521 – 514004.

Nieuws

Meest gelezen

menu