Een tocht op de scootmobiel door de fraaie omgeving rond Steenwijk

Ook bij voorgaande scootmobieltochten was het gezelligheid troef.

Ook bij voorgaande scootmobieltochten was het gezelligheid troef. Foto: Erica Noordanus

„Elkaar weer zien en elkaar ontmoeten”, zegt Erica Noordanus. Corona was in dat verhaal de afgelopen jaren een storende factor. Vorig jaar kon de jaarlijkse scootmobieltocht, waar veel mensen naar uitkijken, toch nog doorgaan. En dat is ook straks op vrijdag 10 juni het geval. „De 23ste editie en voor deze is weer een mooie route uitgezet in de omgeving van Steenwijk”, zo vervolgt Noordanus.

Veel scootmobielrijders gebruiken de scootmobiel voor een bezoekje aan de dokter of de supermarkt. „Een langere tocht durft men vaak niet aan. En zeker niet als iemand alleen moet rijden.” Tijdens de jaarlijkse tocht zijn scootmobielers in de gelegenheid om in gezelschap een langere tocht te maken. „Zij worden begeleid door ervaren mensen die meefietsen. Ook EHBO is aanwezig tijdens de tocht. En de Scootmobielwinkel Steenwijk rijdt met de bus de route mee om eventuele uitvallers te kunnen helpen en als het nodig is veilig thuis te kunnen brengen.”

Iedereen mag mee

Voor deze gezellige dag kan iedereen die in een scootmobiel rijdt zich aanmelden. De tocht begint om 10.30 uur met een kopje koffie in het Fletcher Hotel aan de Woldmeentherand. Om 11.00 uur wordt het startsein gegeven. „Tussen de middag worden we in de Maartjestuin in Eesveen verwacht, waar we kunnen genieten van een heerlijke lunch en we mogen ook de mooie tuin bewonderen. Voor het tweede deel van de tocht rijden we richting Kallenkote en we sluiten de dag weer af in het Fletcher Hotel aan de Woldmeentherand. Daar nuttigen we nog een drankje met elkaar.”

Van de deelnemers zelf wordt een bijdrage van 10,- euro gevraagd, die men mag betalen bij aanvang van de tocht. Aanmelden is, in verband met reserveringen, wel noodzakelijk en kan bij Nel Kleiker, tel. (0521) 514860 of bij Erica Noordanus, tel. (06) 30345600.