Een unieke masterclass met Van Hanegem

De masterclass van Van Hanegem is vrijdagavond te zien. Rabo Theater De Meenthe

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Theo Nijland, Lisa Ostermann, Masterclass WK 1974, Sven Ratske en Ons Genoegen Blokzijl.

Theo Nijland

De voorstelling Ontboezemingen’ van Theo Nijland is te zien op woensdag 18 mei, aanvang 20.15 uur. Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.


Lisa Ostermann

De voorstelling ‘Met z’n allen’is te zien op donderdag 19 mei, aanvang 20.15 uur. Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z’n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Masterclass WK 1974

De Masterclass WK 1974 met Rep, Rijsbergen en Hanegem is te zien op vrijdag 20 mei, aanvang 20.00 uur. Het iconische WK van 1974 in West-Duitsland krijgt een unieke herbeleving in het theater. Johnny Rep, Wim Rijsbergen en Wim van Hanegem nemen de bezoekers, aan de hand van beelden en uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale.

Sven Ratske

De voorstelling ‘Where are we now’ van Sven Ratkse is te zien op zaterdag 21 mei, aanvang 20.15 uur. Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema’s in Bowies oeuvre.

Ons Genoegen Blokzijl

De voorstelling ‘EindeLoos’ van Ons Genoegen Blokzijl is te zien op zaterdag 21 mei, aanvang 20.00 uur en op zondag 222 mei, aanvang 15.00 uur. Blokzijl 1924. Een staking die met 843 dagen de langste zal worden in de Nederlandse geschiedenis. Rechten van arbeiders, macht van vakbonden en het einde van Houtzagerij Loos. Solidariteit, relletjes, macht, onmacht en bittere armoede in een historisch muziek en theaterspektakel.

Ook te zien: Yamato op 26 mei. Richard Groenendijk op 27 mei. Phil Bee op 28 mei. Droom XL op 29 mei. Compagnie van Tiuri op 3 juni. Jandino op 4 juni. Theatergroep op woensdag 18 en 19 juni. Mondiavisueel op 21 juni.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu