Een week vol muziek, cabaret, kunst en theater

Mooi Wark komt vrijdagavond naar De Meenthe .

Mooi Wark komt vrijdagavond naar De Meenthe .

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: William Rutten, Giny Vos, Roué Verveer, Milène van der Smissen, Mooi Wark, The Radiators, Pink Floyd Project en André Manuel.

William Rutten

Het theatercollege van William Rutten is te zien op woensdag 16 februari, aanvang 19.30 uur. Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. In dit bijzondere theatercollege vertelt William Rutten de meest hilarische (backstage) belevenissen en boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s. Daarnaast zal William uiteraard praten over fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken.


Giny Vos

De kunstlezing ‘Werken met licht’ van Giny Vos is te zien op woensdag 16 februari, aanvang 20.15 uur. Licht heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn werk. Waar ik licht in het begin vooral gebruikte om beweging te verbeelden, is mijn aandacht de laatste jaren meer en meer verschoven naar het fenomeen zelf. Door licht te verbergen of te laten bewegen is het mogelijk de kracht ervan zichtbaar te maken.

Roué Verveer

De voorstelling van ‘Zo goed als nieuw’ van Roué Verveer is te zien op donderdag 17 februari, aanvang 20.00 uur. Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar elke zaal mee plat speelt. En dat al jaren! Koop je kaarten en zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot.

Milène van der Smissen

De voorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ van Milène van der Smissen is te zien op donderdag 17 februari, aanvang 20.15 uur. Milène is actrice, danseres, een hele goede zangeres en ook nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling Voor mijn part Dolly kom je dan ook van alles te weten over haar idool en luister je naar verrassende arrangementen van die waanzinnig bekende songs als Jolene en 9 to 5.

Mooi Wark

De voorstelling ‘Dit is ‘t ‘ van Mooi Wark is te zien op vrijdag 18 februari, aanvang 20.00 uur. Voor de mensen die Mooi Wark wel kennen en denken ‘dat kan toch niet? Dat kan nooit, stil zitten en luisteren.’ Dat dachten ze zelf ook. Maar in 2018 hebben ze een aantal shows gedaan als try-out. En dat smaakte voor zowel de band als het publiek.

The Radiators

Het vrijdagvestzakconcert van The Radiators is te zien op vrijdag 18 februari, aanvang 21.00 uur. The Radiators spelen een mix van Classic Rock & Nederpop en trekken de aandacht met een heel eigen geluid. Hun muziek golft van De Dijk (de gelijkenis van de stem van zanger Jan-Marc met de stem van Huub is verbluffend!) naar Elvis Presley, Lynyrd Skynyrd, Lee Towers, Eric Clapton, Johnny Cash, Polle Eduard, The Rolling Stones, Het Goede Doel, The Doors, B.B. King, The Proclaimers, Joe Cocker & The Scene. Om maar even een paar namen te noemen…

Pink Floyd Project

De voorstelling ‘The Wall 40 years’ van Pink Floyd Project is te zien op zaterdag 19 februari, aanvang 20.00 uur. In deze spectaculaire theatershow wordt het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties en een uitdagend decor. ’The Wall 40 Years’ is een grootse, twee uur durende voorstelling, muzikaal gebaseerd op de live concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project, een van Neerlands meest gewaardeerde tributebands.

André Manuel

De voorstelling ‘Sneu’ van André Manuel is te zien op zaterdag 19 februari, aanvang 20.15 uur. Lachen, gieren en brullen over de rug van alle anderen. Dat is SNEU. Een ouderwets avondje topamusement. SNEU is het zoveelste programma van André Manuel. U kan natuurlijk ook thuis blijven. Maar dat is pas echt sneu.


Ook te zien: Woezel en Pip op 22 februari. Jon van Eerd op 23 februari. Lisa Doeland op 23 februari. Belle en het beest op 24 februari. Lennaert Nijgh op 25 februari. Vocal@motion op 27 februari.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.