Eerste Oekraïense vluchtelingen in Steenwijkerland: gemeente wil acties coördineren en kijken naar plekken voor tijdelijke opvang

Wethouder Marcel Scheringa. Eigen foto

De eerste Oekraïense vluchtelingen zijn in Steenwijkerland aangekomen.

Dat deelde wethouder Marcel Scheringa tijdens de politieke markt dinsdagavond mee. Aletta Makken van GroenLinks kondigde een motie voor de komende raadsvergadering (volgende week dinsdag 8 maart) aan om de mensen in Oekraïne een hart onder de riem te steken. Of dat gaat gebeuren is nog niet zeker. „Dat is afhankelijk van wat de gemeente al doet of voor ogen heeft.”

Wethouder Marcel Scheringa zei dat de gemeente allereerst gaat kijken hoe de vluchtelingen kunnen worden gehuisvest. „Ook gaan we kijken naar mogelijke plekken voor tijdelijke opvang.”

Wethouder Trijn Jongman deelde mee dat er een coördinator komt. „Er zijn kerken en verenigingen die acties gaan opzetten, die we willen coördineren. We gaan ook kijken hoe we daarbij kunnen helpen. Elke dag gaan we bekijken wat er nodig is.” Ze vroeg of de gemeenteraad volgende week bereid is een mandaat hiervoor te geven.

Nieuws

Meest gelezen

menu