Eline Bakker brengt eerste single van nieuwe album uit

Eline Bakker. Foto: Pim Bakker

Na een succesvolle crowdfundingsactie voor haar eerste album, brengt de christelijke zangeres Eline Bakker uit Steenwijk vandaag (vrijdag 18 juni) de eerste single ‘Mijn Verlosser leeft’ uit. Het is het eerste lied van in totaal veertien Nederlandstalige nummers.

Binnen drie dagen werd afgelopen maart al het benodigde geld bijeengebracht voor het album. Het wachten wordt nu beloond met de lancering van het eerste nummer.

Terug naar 2000 jaar geleden

Het begin van ‘Mijn Verlosser leeft’ ontstond toen Eline op een zaterdag aan het werk was in de horeca. Eén zin kwam in haar hart en ze onthield de woorden totdat ze thuis was: Het graf heeft zijn macht verloren, de dood heeft geen grip meer op mij. „In de weken erna bleef ik schrijven. Ik wilde zijn dood en opstanding ervaren alsof ik er 2000 jaar geleden zelf bij was. Zijn volgelingen geloofden dat Hij Zijn koninkrijk zou bouwen en dat Hij hun vijand, de Romeinen, zou verslaan. Ze waren klaar voor een revolutie! In plaats daarvan werd hun held gekruisigd en alle hoop leek verloren. Ik probeerde te voelen hoe zij zich hebben gevoeld”.

Anderen bouwen mee aan het album

Hoewel veel mensen Eline misschien al kennen van ‘Jezus Overwinnaar’ of van andere nummers die onder meer door Opwekking zijn uitgebracht, wordt het nieuwe album het eerste album van de zangeres. In totaal was er 12.000 euro nodig om dit te kunnen verwezenlijken, maar er werd veel meer opgehaald. Met dat extra geld zal Eline een aantal nummers van het album live opnemen met video zodat mensen dat ook kunnen bekijken en beluisteren.

Livestream concert

‘Mijn Verlosser leeft’ is vandaag (vrijdag 18 juni) uitgebracht. Eline laat het lied vandaag samen met haar band voor de eerste keer horen tijdens een online livestream concert. De stream is gratis te volgen via www.grootnieuwsradio.nl/elinebakker.Nieuws

menu