Else Boot (Dagboek): 'Fijn als mensen met een lach op hun gezicht weer weg fietsen'

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland en omgeving geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week hypnotherapeut Else Boot uit Onna.

Else Boot: 'Hypnotherapeuten in Nederland hebben een platform in het leven geroepen dat heet "Vraag gewoon"/ We bieden hierbij gratis hulp aan aan jongeren van 16-24 jaar. Dus weet je iemand die hulp nodig heeft, op de wachtlijst staat en niet langer kan wachten, of omdat diegene even wil sparren. Zelfs dat kan al heel erg helpen.'

Else Boot: 'Hypnotherapeuten in Nederland hebben een platform in het leven geroepen dat heet "Vraag gewoon"/ We bieden hierbij gratis hulp aan aan jongeren van 16-24 jaar. Dus weet je iemand die hulp nodig heeft, op de wachtlijst staat en niet langer kan wachten, of omdat diegene even wil sparren. Zelfs dat kan al heel erg helpen.' Foto: Martijn Bijzitter

Donderdag 10 juni

Ik start met een wandeling van 45 minuten. Vanmorgen heb ik een afspraak met mijn collega-student Irene uit België, waar ik mee ga oefenen deze ochtend. Ik heb mijn hypnotherapeutopleiding afgelopen maart afgerond met een diploma en ga nu voor het 2 e deel, waarbij we veel oefenen.

Om 13.30 uur een cliënt die veel stress ervaart in het leven door overlijden van dierbaren, hersenbloeding van zijn vrouw en hij maakt zich zorgen om de toekomst. De sessie duurt 2 uur en na een lang gesprek gaan we met hypnose in het onderbewuste de strategie van zijn probleem transformeren. Een prachtig resultaat als gevolg.

Nu lekker zwemmen in het zwemmeertje in Nijeveen met mijn vriendin Liesbeth.

Vrijdag 11 juni

Na het wandelen ga ik mij voorbereiden op een cliënt die perfectionistisch is en die daar van af wil. Eerst hebben we een gesprek waarin ze kan vertellen wat ze precies doet en hoelang. Omdat deze cliënt al een keer bij mij geweest is ga ik nu een stapje verder en ga met haar de Regressie doen. De techniek laat je diep in hypnose gaan waarbij je een reis gaat maken naar de allereerste keer dat je dat probleem deed. Zij komt uit op 4-jarige leeftijd. Hierin gaan we de situatie helen en oplossen. Cliënt weer super rustig geworden, lichter, blijer.

Vanmiddag een cliënt die een depressie heeft. Een depressie is veel boosheid of verdriet wat niet goed verwerkt is . Tijdens het gesprek gaan we de chaos in zijn hoofd ontwarren. Bij deze cliënt is het boosheid. Waar ben je boos over? Hoelang is die boosheid er al? We gaan steeds dieper en dieper totdat we bij de 1 e keer komen waar die boosheid begon. Een mooie techniek uit de hypnotherapie gaan we doen en de cliënt laat hierbij veel van zijn boosheid los en voelt zich herboren na de sessie. Dit is zijn 2 e sessie en de 3 e is over 4 weken.

Vandaag komen mijn kinderen en kleinkinderen een hamburger menu eten. Het is lekker simpel en super gezellig. Hamburgers op de barbecue en eten maar. Ook heerlijk om weer samen te zijn.

Zaterdag 12 juni

Op tijd op. Lekker ontbijten. Dan een kort rondje wandelen. Vandaag heb ik een kapper afspraak. Na de kapper de tuin in om gras te maaien en onkruid weg te halen en daarna heerlijk genieten van mijn tuin met een boek.

Zondag 13 juni

Een fietstocht staat op de planning samen met mijn vriend. We fietsen een paar uur met fietsknooppunten app. Heerlijk genieten van het weer en de natuur.

Maandag 14 juni

Om 13.30 uur komt er een nieuwe cliënt van het “Vraag gewoon” project. Hypnotherapeuten hebben zich verenigd om de jeugd gratis te helpen met hun problemen. Vanmiddag een meisje van 18 jaar dat door corona te weinig sociale contacten heeft en in een isolement terecht is gekomen en somber en passief is. Het enige wat ik doe is praten en vragen stellen. Na dit uitgebreide gesprek voelde ze zich veel en veel beter en met een lach op haar gezicht fiets ze weg. Kijk op bestetherapeut.nl.

Dinsdag 15 juni

In de ochtend met mijn dochter naar Meppel om weer eens ouderwets winkeltje in en winkeltje uit te doen, met een kop koffie op een terrasje. Super gezellig…

Dinsdagmiddag een vrouw die komt voor chaos in haar hoofd. Conflict tussen de perfecte dochter willen zijn en jezelf blijven. Waar ligt die grens? We zoeken samen de grens en helen het verdriet en de pijn tijdens een mooie Symbolenreis. Een ware openbaring voor de cliënt die ineens zag hoe ze het voortaan beter kon doen.

Lekker zwemmen in Nijeveen.

Woensdag 16 juni

Vandaag haal ik mijn 1 e corona prik in Heerenveen. Best een beetje spannend, want ik ben niet zo gek op die troep in mijn lichaam, maar ik doe het toch maar. Ik bescherm mijzelf en de anderen.

Om 12.00 uur mijn kleindochter Lucia opgehaald van school zodat ze bij mij even kan eten en spelen. Ik word altijd zo vrolijk van haar en zij haalt de lichtheid in mij naar boven. Om 15.00 uur haalt mijn dochter haar weer op.

Vanavond een klant via Zoom die wil afvallen. Zij heeft 20 kilo overgewicht en heeft al van alles geprobeerd. We hebben een kort intake gesprek om te kijken of ze geschikt is voor mijn 4 maanden durende online programma. Met succes zijn er al vele mensen afgevallen met dit programma. Dit programma is uitermate geschikt voor mensen die eten uit verveling, vermoeidheid, emoties en verdriet.

De hypnotherapie is een methode die snel en doeltreffend werkt. Kijk op www.hypnotherapeutelseboot.nl (voor Virtuele Maagband)

Andere klachten behandel ik ook. Die website is nog onder constructie, maar afspraken kunnen gemaakt worden op info@hypnotherapeutelseboot.nl