Emmertrommelen op feestdag ’t Ravelijn

Emmertrommel concert in de gymzaal van Onderwijs Expertise Centrum ’t Ravelijn. Foto: Wilbert Bijzitter

Maandag was het groot feest op Onderwijs Expertise Centrum ’t Ravelijn in de Woldmeenthe in Steenwijk. „Na een proces van ruim 7 jaar is het ons gelukt om ons volledig te certificeren als PBS school. (PBS= Positive Behaviour Support of te wel Goed Gedrag kun je leren)‘’, vertelt directeur Connie Kok Bijker.

„Heel Steenwijkerland mag (letterlijk) horen dat we officieel PBS school zijn. Daarom hebben we maandag voor alle leerlingen workshops emmertrommelen georganiseerd.”

Positief en veilig schoolklimaat

PBS is een schoolbrede methode die zorgt voor een positief schoolklimaat. Het is geen kant en klare methode, maar biedt een school een kader aan om gepast gedrag te versterken. Op die manier werkt het op maat van de school en houdt het rekening met de bestaande diversiteit met het oog op onderwijs voor allen.

Goed gedrag wordt dagelijks beloond

Samen met een coach vanuit Windesheim hebben ze alle stappen doorlopen. Alle teamleden hebben opleiding gevolgd en stap voor stap werd ‘t Ravelijn een PBS school, met een positief en veilig schoolklimaat waarin de kernwaarden Respect, Veiligheid en Verantwoordelijkheid het uitgangspunt zijn. Goed gedrag wordt dagelijks beloond in onze school.

Aan het begin van de middag werd het PBS bord onthuld door het PBS-kids team en met een groot emmertrommel concert in de gymzaal.

www.emmertrommelen.nl


Nieuws

menu