Ervaar bewegende kunst met diverse dansstijlen met Oxygen

Scenefoto uit Koefnoen. Foto Annemieke van der Togt

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Leonard Cohen Tribute, Rundfunk, Bogey and the Longhorn, Koefnoen Live, Benja Bruining, Oxygen en Kiki Schippers.

Leonard Cohen Tribute

De voorstelling ‘I can’t forget tour’ van Leonard Cohen Tribute is te zien op donderdag 19 januari, aanvang 20.00 uur. De Leonard Cohen Tribute Band brengt vele bekende en minder bekende songs in originele of gearrangeerde versie ten gehore. Het verbindend thema ‘Come Healing’ is de rode draad door een show met sprankeling, ontroering, luchtigheid en diepgang. Wij zijn blij dat u er bij bent: “Come Healing…

Rundfunk

De voorstelling ‘Todesangstschrei’ van Rundunk is te zien op vrijdag 20 januari, aanvang 20.00 uur. Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt. Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Bogey and the Longhorn

Het vrijdagavond vestzakconcert van Bogey and the Longhorn is op vrijdag 20 januari, aanvang 21.30 uur. De in de regio wereldberoemde band Bogey & the Longhorn vult het traditionele vestzakconcert in theater De Meenthe op bijzondere wijze! Het totale programma zal bestaan uit de mooiste liedjes van de in de afgelopen drie jaar overleden artiesten.

Koefnoen Live

De voorstelling ‘Koefnoen Live’ is te zien op zaterdag 21 januari, aanvang 20.00 uur. Na een jaar van hamsteren, huidhonger en hoestschaamte, van online-borrels en afhaal-cuisine van de sterrenchef, krabbelen we langzaam weer op uit de lockdownmodus. Wat is er gebeurd? Wat is er veranderd? In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich in een scherpe, wervelende, satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten.

Benja Bruijning

De voorstelling ‘Een leven’ van Benja Bruijning is te zien op zaterdag 21 januari, aanvang 20.15 uur. Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne. Olivier Diepenhorst regisseert. In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. Het ene moment heeft de verteller het over zijn zwangere vrouw, het volgende over zijn stervende vader. Zo bewijst Payne hoe dicht de emoties bij elkaar liggen.

Oxygen

De dansvoorstelling ‘Delusions’ van Oxygen is te zien op dinsdag 24 januari, aanvang 20.00 uur. Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt met visueel werk dat tot in de puntjes gedetailleerd is met beeldende illusies. Nu is het tijd om het grote publiek kennis te laten maken met haar spectaculaire choreografieën. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling neemt Jennifer u mee in een samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is.

Kiki Schippers

De voorstelling ‘Meer’ van Kiki Schippers is te zien op dinsdag 24 januari, aanvang 20.15 uur. Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?


Nog meer te zien: Flip Noorman op 25 januari. Frank Meester op 25 januari. Debby Petter op 25 januari. Daniel Arends op 26 januari. Robin Hood op 27 januari. Leo Blokhuis op 28 januari. Erik Neimeijer op 2 februari. Andre Kuipers op 3 februari. Queen the Music op 4 februari. Yvonne Steen op 7 februari. Nienke Plas op 8 februari. Maiden United op 9 februari. Supertrap op 10 februari. Ramon Chatrer op 10 februari. Henry van Loon op 11 februari. Ronald Goedemondt op 15 februari (uitverkocht).

Nieuws

menu