Erwin Java en Sean Webster bijgeboekt als slotact in openluchttheater Tolhekke

Vrienden Erwin Java en Sean Webster hebben het podium vaak gedeeld en werken momenteel aan een nieuw album.

Vrienden Erwin Java en Sean Webster hebben het podium vaak gedeeld en werken momenteel aan een nieuw album. Foto: Trees Rouw

De welbekende gitarist Erwin Java en blueszanger Sean Webster zijn bijgeboekt. Zij zijn de afsluiting van Openluchttheater Tolhekke van dit seizoen.

Erwin Java maakte deel uit van onder andere Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Hij tourt nu met eigen band en daarnaast is hij vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen.

Na de versoepeling van de maatregelen startte Java zijn ‘ After Lockdown Travel Party ’ waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen twintig keer kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek dat op anderhalve meter van elkaar moest zitten. Uit dit project is uiteindelijk ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan waarmee Java ook regelmatig te horen en te zien is in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside.

Sean Webster

Blueszanger en gitarist Sean Webster, afkomstig uit Sheffield, woont in Giethoorn. Webster heeft meegedaan aan de tv-show ‘ We Want More ’ en heeft de finale net niet gehaald. Ook gaat regelmatig mee met Java om te spelen bij Veronica Inside. Johan Derksen noemde hem na een optreden de beste blueszanger die er in Nederland rondloopt.

Erwin Java en Sean Webster zijn goede vrienden en zijn samen te zien in de voorstelling ‘ Erwin Java’s Travel Party ’ in Openluchttheater Tolhekke op zaterdag 24 juli, aanvang 20.00 uur.