Exclusief voor Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land: Dokter Juriaan komt naar het theater

Dokter Juriaan Galavazi heeft een eigen aanpak van stressgerelateerde klachten. Foto: Marius Hille Ris Lambers

Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land houdt op woensdag 1 september van 20.00 tot 22.00 uur een ledenavond met dokter Juriaan. Nederlands bekendste huisarts geeft exclusief voor leden een theatercollege in de Meenthe in Steenwijk.

Juriaan Galavazi is een trendsettende huisarts met een nieuwe visie op gezondheid en vitaliteit, waarin lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In zijn werk helpt hij mensen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen. Hij laat zien hoe groot jouw eigen invloed hierop is.

Met het theatercollege Van klacht naar kans deelde dokter Juriaan zijn vooruitstrevende visie voor uitverkochte theaterzalen door heel Nederland. Hij is op1 september de speciale gast van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land.

Stress

Juriaan vertelt deze avond alles over stress en de vernietigende invloed hiervan op het lichaam. „Stress of een hoofd vol gedachten kunnen ziekmakend zijn en manifesteren zich uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, blessures, vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen of buikpijn. Daar waar je met je kop geen nee meer kunt zeggen, gaat je lichaam het voor je doen. Je lijf is de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die jou feilloos vertelt welke richting je op mag gaan. Mits je bereid bent om te luisteren.”

Jaren geleden gooide dokter Juriaan het roer in zijn huisartspraktijk volledig om, nadat hij zelf een burn-out meemaakte. Hij ondervond aan den lijve dat symptoombestrijding met bijvoorbeeld medicatie geen structurele oplossing biedt, wanneer de werkelijke oorzaak van de klacht niet aangepakt wordt.

Andere visie

„Voor een betere behandeling heb je een andere visie nodig. Een visie waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren en waarbij je ongemak en pijn leert dragen. Tijdens mijn lezing leer je hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan en daarmee je leven een positieve wending geeft.”

Geestelijke gezondheid, beweging en voeding zijn daarbij van doorslaggevend belang. „Bewegen zet allerlei processen in je lichaam in werking die goed zijn voor het hart, je vaten maar zeker ook mentaal. Er worden stofjes vrijgemaakt waardoor je je beter gaat voelen. Ook het sociale karakter draagt positief bij.”

Exclusief voor leden

Leden van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land én hun gezinsleden profiteren van veel voordelen voor welzijn, zorg en wonen. Het theatercollege van dokter Juriaan is hiervan een mooi voorbeeld. Ook lid worden? Dat kan! Ga dan snel naar www.uwledenvereniging.nl .

Nieuws

menu