Excuses IceBear voor nachtelijk geluidsoverlast

De fabriek aan de Dolderweg in Steenwijk.

De fabriek aan de Dolderweg in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

Directeur Halbe Plomper van IceBear aan de Dolderweg in Steenwijk maakt excuses voor de geluidsoverlast die de fabriek afgelopen nacht veroorzaakte. „We hebben helaas een groot aantal mensen uit de slaap gehouden”, schrijft Plomper. Door een technisch probleem heeft een transportband een groot deel van de nacht aangelopen en volgens hem bijzonder veel geluid gemaakt.

„Wij zijn hier te laat achter gekomen, waardoor dit zeker enkele uren heeft geduurd. Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor overlast heeft gezorgd en bieden daarvoor onze oprechte excuses aan”, benadrukt de directeur. „We zijn de afgelopen maanden hard aan de slag geweest om het geluid dat onze installatie in normale omstandigheden maakt te verminderen, bijvoorbeeld door een geluiddemper te plaatsen op de uitvoer van een afzuiging en door het inpakken van ventilatoren en een cycloon. Dit zorgt voor hoorbaar minder geluid in normale omstandigheden. Het geluid dat wij afgelopen nacht produceerden is duidelijk niet normaal.” Hij gaat direct uitzoeken hoe dit is gebeurd en waarom het te lang heeft geduurd voordat personeel dit zelf merkte en heeft ingegrepen.

Contact

„We willen een dergelijk incident in de toekomst voorkomen en in ieder geval sneller ingrijpen als een dergelijke onverwacht probleem zich voordoet”, laat Plomper weten. „Als sprake is van bijzondere overlast, bijvoorbeeld door dit soort buitengewone herrie, dan raden wij aan direct telefonisch contact te zoeken met de Omgevingsdienst IJsselland via het meldingsnummer 088 5251050 . De dienst kan dan direct onderzoek doen.”