Expositie ‘Ode aan het Water’ in Villa Rams Woerthe is aftrap Beleefweek Weerribben-Wieden

Villa Rams Woerthe. Foto Stichting Hendrick de Keyser

In Villa Rams Woerthe in Steenwijk is vanaf deze week de expositie ‘Ode aan het Water’ te zien. De expositie toont in 40 foto’s door lokale fotografen de invloed van water op het landschap van de Weerribben Wieden. De opening van de expositie vormt de aftrap van de Beleefweek.

Op de bovenetage van Villa Rams Woerthe is de prachtige expositie ‘Ode aan het Water’ te bewonderen. De expositie toont de invloed van het water op het landschap. In de Weerribben Wieden heeft water diverse functies: van een grote en machtige handelsroute tot een geliefde recreatievoorziening. Water is altijd in beweging, is veranderlijk en laat zijn sporen na. Wat zien we daar vandaag de dag van terug? Het antwoord op deze vraag is vastgelegd in circa 40 bijzondere foto’s, gemaakt door lokale fotografen en kunstenaars. Je ziet het werk van Joop Godri, Philip Friskorn en Marten van Garderen.

De expositie is te zien t/m 31 december 2022. Toegang is inbegrepen bij een ticket voor het huis.

Beleefweek

De Beleefweek heeft dit jaar als thema ‘Water’. In Nationaal Park Weerribben Wieden vinden in de week van 15 t/m 23 oktober veel activiteiten plaats. De expositie ‘Ode aan het Water’ is daar één van. Bekijk alle activiteiten op de website visitweerribbenwieden.com/nationaal-park/beleefweek

‘Downton Abbey’ van Overijssel

Achter de zwierige smeedijzeren toegangspoort ontdek je de grandeur van deze imposante villa; een prachtig voorbeeld van de ‘Nieuwe Kunst’, de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De villa heeft een prachtig bewaard interieur met wandschilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, een eikenhouten trappenhuis en gebrandschilderd glas.

In de centraal gelegen monumentale hal vind je schilderingen van Co Breman. In de bijzondere decoraties ontdek je onder andere hagedissen en uilen. Loop je de majestueuze eikenhouten bordestrap op, dan kun je de bijzondere glas-in-lood-voorstelling naar de bovenetage niet missen. Het is één van de vele blikvangers van het huis. Op de bovenetage vind je de expositie. Wandel door het huis en voel je vooral thuis! Lees net als de familie Tromp Meesters een krantje in de herenkamer, of speel een spelletje in de salon. Geniet van een kopje thee in de serre en zie hoe de herten langslopen in het park. Maak vooral ook een mooie parkwandeling.

Een bezoek aan de expositie ‘Ode aan het Water’ is inbegrepen in de toegang voor het huis. Villa Rams Woerthe van Hendrick de Keyser Monumenten is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen zie www.hendrickdekeyser.nl/museumbezoek/villa-rams-woerthe-Steenwijk

Nieuws

menu