Expositie ‘Vier het Leven!’ in Galerie de Vermaning

De doopsgezinde kerk aan de Onnastraat. Foto: Mediahuis Noord

Ook dit jaar organiseert Galerie de Vermaning een expositie, samen met kunstenaars van Kunstkring Steenwijkerland. Dit in het kader van Steenwijk Vestingstad en Kopje Cultuur. Beide groepen doen al langer mee in het Steenwijker(land) gebeuren. Het thema is dit jaar: ‘Vier het Leven!’

Bezoekers kunnen een kijkje nemen, in de kerk verblijven, iets drinken en in gesprek gaan met de kunstenaars. Hoe vier jezelf het leven en hoe verbeelden de deelnemende kunstenaars dit? Nogal eens wensen mensen elkaar toe om het leven te vieren. Wat zit daarachter?

In deze warrige tijden kan dit thema tegenstrijdige gevoelens oproepen. Valt er wel iets te vieren met zoveel onzekerheid? Waarom nu dit thema? Voelt u zich uitgedaagd? Van harte welkom. Bij de opening op woensdag 20 juli, om 11.00 uur zijn meerdere kunstenaars aanwezig. Tijdens de openingstijden van de kerk is steeds één deelnemer ‘kunstenaar van de dag’. Die persoon krijgt ruimte meer werk te tonen, kan zelf aan het werk gaan of bezoekers uitnodigen mee te doen aan een werk. Met regelmaat zal er in de kerk piano- of orgel muziek klinken.

Ook zal er in de media steeds een bericht verschijnen over de ‘kunstenaar van de dag’. Het adres van de Vermaning is Onnastraat 10 (bij de markt). Openingstijden zijn iedere woensdag vanaf 20 juli t/m woensdag 7 sept. Verder tijdens Kopje Cultuur op zaterdag 10 en zondag 11 september, van 10 tot 16.30 uur.

Nieuws

menu