Expositie ‘Waterwerk’ in de Kleine Kerk

Landschap, werk van Johan Meeske.

Landschap, werk van Johan Meeske.

Vanaf 28 april t/m 21 mei 2022 is in de Kleine Kerk van Steenwijk de expositie ‘Waterwerk’ te zien. Deze expositie is samengesteld door drie kunstenaars: Ellen Cohen, Jan-Erik Wedholm en Johan Meeske.

Ellen Cohen is opgeleid aan de Kunstacademie in Maastricht en woont en werkt in Friesland. Haar werk is driedimensionaal van opzet. Ze houdt van reliëfstructuren die ze voornamelijk opbouwt uit zand en modeleerpasta of met allerlei soorten papier, hout en ijzer. Bij het schilderen laat ze zich vooral leiden door abstracte organische vormen.

Jan-Erik Wedholm is geboren in Zweden. Hij laat zich inspireren door grote schilders als Breugel, Ruisdael en Seghers. Zolang hij zich herinnert heeft hij bossen getekend met als terugkerend thema: hoe breng ik het avontuur dat beeldend onderzoek heet tot een goed einde in het spanningsveld tussen beeld en onderwerp. Op zijn website schrijft hij: met afbeelden heeft het niet zoveel te maken wel met motoriek, huid van het werk en vooral sfeer.

Johan Meeske behoort tot de categorie van spontane schilders. Zijn aquarellen zijn opvallend groot en hebben het directe en snelle van de gedreven, verwonderde genieter. Genieter van de onvervalste kracht van de natuur. Hij ziet zichzelf als vertaler van de eerste emotie die opkomt bij het zien van de waterstroom door het dal, of de eindeloosheid van de kustlijn.

De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdagmiddag 23 april om 15.00 uur door Hans Pereboom, lid van het Dagelijks Bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta. Tijdens de bijeenkomst zullen de kunstenaars vertellen over hun werk en er zal een hapje en een drankje geserveerd worden. Om 16.30 wordt de bijeenkomst afgesloten. Na 28 april is de kerk open op donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 10.30 – 16.00 uur. De toegang is vrij, zowel op 23 april als tijdens de openingsdagen.