Expositiebezoek vanaf je pc of met VR bril op in het Kennislab: beeldend kunstenaar Marcia Timmermans-IJzerman omarmt nieuwe technologieën

Door een museum dwalen en kunst bewonderen, een babbeltje maken met de kunstenaar: vanaf volgende week hoef je hier je huis niet eens voor uit. De Steenwijkse kunstenares Marcia heeft een Virtual Reality gallery ingericht. Ideaal natuurlijk in coronatijd, maar ook los daarvan is het een bijzondere manier om haar kunst onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Het virtuele museum van Marcia IJzerman uit Steenwijk. Bezoekers kunnen met Marcia (vooraan) op de foto.

Het virtuele museum van Marcia IJzerman uit Steenwijk. Bezoekers kunnen met Marcia (vooraan) op de foto. eigen foto

„De meeste mensen denken bij VR aan gamen, of die eerste ‘rollercoaster ride’ toen het net beschikbaar kwam. Inmiddels kun je veel meer met zo’n bril. Ik gebruik het voor mijn 3D werk. Ik zet mijn VR bril op, start mijn tekenapp en maak zo mijn 3D werken, met textuurpenselen en een kleurenpalet in mijn virtuele ‘handen. Er zijn nu zoveel mogelijkheden, van meditatie tot fitness, een 3D natuurdocu van het regenwoud, tot een levensechte bustour met gids, bovenin een dubbeldekker door Tokyo. Het is echt fantastisch om je zo in een ander deel van de wereld te wanen.” De kunstenares vertelt ook over haar internationale ‘VR vrouwen netwerk’. Enkele leden hebben de expo zelfs helpen testen en ook van de rest van deze groep krijgt ze veel enthousiaste reacties. „En dat stimuleert mij enorm”, aldus Marcia.

Nieuws

menu