Expositie keramisch werk in De Vermaning

Margo van der Molen. Foto: Bert van der Molen

Al sinds begin juli is er een expositie van een aantal kunstenaars van de Kunstkring Steenwijkerland met zeer interessant en divers werk te zien in De Vermaning in Steenwijk. Ook tijdens het jaarlijkse Kopje Cultuur Festival zal deze expositie geopend zijn voor publiek.

In de Doopsgezinde kerk aan de Onnastraat staan de deuren op zaterdag 11 en zondag 12 september van 10.00 tot 16.30 uur open om de werken die onder het thema ‘De wereld door de ogen van de kunstenaar’ geëxposeerd worden te bewonderen en eventueel aan te kopen.

Tijdens deze expositie zal op zaterdag 11 September Margo van der Molen uit Steenwijk aanwezig zijn als ‘Kunstenaar van de dag’. Zij zal haar keramisch werk toelichten en u kunt ter plekke ook zelf met klei aan de slag. „Klei is zo’n heerlijk materiaal om mee te werken. Je kunt er alle kanten mee op. Maar het laat zich niet makkelijk de wet voorschrijven en biedt daarom ook vaak een stevige uitdaging. Maar daar hou ik wel van. Tijdens de expositie in De Vermaning heb ik een aantal schalen met indrukken van bladeren en natuurlijke materialen staan. Schalen nodigen uit. Om samen eten op te serveren, om iets in te leggen of gewoon om neer te zetten en er van te genieten. Voor de groene kleur heb ik koperoxide gebruikt die ik heb ingewassen en met een transparant glazuur heb over gespoten”, licht Margo toe.

Nieuws

menu