FDS heeft nieuwe spelers, maar nog geen standaardteam: 'Wel oprichting zeven tegen zeven team'

Een standaardteam in de zaterdag vijfde klasse was en is nog steeds de grootste wens van voetbalvereniging FDS. Een aantal jaren geleden had de club een ‘vriendenteam’ met spelers die vooral uit Steenwijk kwamen.

Het jonge bestuur van FDS is blij dat er met veel inzet meer leven in de club wordt geblazen.

Het jonge bestuur van FDS is blij dat er met veel inzet meer leven in de club wordt geblazen. Foto: Sieb van der Laan

Dat team speelde in de standaardklasse. „De afgelopen tijd zijn we knap actief geweest, om opnieuw een vriendenteam op te starten. Dat is helaas nog niet gelukt, maar we geven niet op en gaan het volgend jaar opnieuw proberen”, zegt penningmeester Leon Lok.

De overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is verstreken en de conclusie getrokken dat er wel nieuwe spelers zijn, maar niet voldoende om standaardklasse te gaan spelen. En dat was de grote wens, voetballen tegen Steenwijk, Steenwijker Boys, MSC, SVBS’77 en Blokzijl. Toch is er veel bereikt om de club nieuw leven in te blazen. En dat is ook precies de bedoeling. „Doordat we veel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen, kunnen we wel een zeven tegen zeven team oprichten. Mede ook omdat een aantal ouwe rotten hun kicksen weer gaan aantrekken voor deze gezellige 35-plus competitie.”

De nieuwe leden zijn Arjan Bos, Tom Lukas, Alex van der Sterre, Wouter de Vries en Stefan Spaaij. „Arjan en Tom speelden tot twee jaar geleden in het eerste elftal bij ons. Alex speelde zo’n tien jaar geleden in ons eerste, een keert dus ook terug. Wouter is ook een goede oude bekende, hij speelde tot twee jaar geleden nog in ons tweede elftal. Met de komst van Stefan hebben we ook weer jong talent kunnen toevoegen aan FDS”, zo klinkt het tevreden.

‘Local Legends’

Alle nieuwelingen bij FDS komen op zaterdag 3 juli al in actie op het toernooi dat de club heeft georganiseerd. „Vanaf half drie spelen we die dag om de ‘Local Legends Cup’ tegen Scheerwolde en DVSV. Jammer dat Oranje de voetbalboot naar de kwartfinale heeft gemist, anders hadden we daar gezamenlijk nog naar kunnen kijken.”

En ook de viering van het zesde decennium van FDS staat nog op de sportieve rol. „Begin september gaan we ons zestigjarig bestaan, inmiddels 61 jaar, alsnog vieren. Dat ging vorig jaar niet vanwege corona.” En zoals gezegd hebben ze bij FDS de komst van een nieuw elftal voor de standaardklasse nog niet uit het hoofd gezet. „Daar gaan we keihard ons best voor doen. Wíj zien de toekomst heel rooskleurig tegemoet.”