Fancy Fair Grote Kerk steunt internationaal en lokale initiatieven

Piet Millenkamp overhandigt de cheque voor Congo aan Doetie Kruithof.

Piet Millenkamp overhandigt de cheque voor Congo aan Doetie Kruithof. Foto Henk Janssen

De opbrengst van de Fancy Fair Grote Kerk is elk jaar bedoeld voor onderhoud en herstel aan het kerkgebouw. Maar ook andere initiatieven kunnen op de steun vanuit de Grote Kerk rekenen. Afgelopen week is er geld uitgereikt aan de school La Tulipe in Congo, die anders geen lesmogelijkheden heeft, en ook de Zonnebloem afdelingen worden gesteund.

Namens de Fancy Fair Grote Kerk Steenwijk overhandigde Piet Millenkamp aan Doetie Kruithof van de Mikondoprojectgroep een cheque van 500 euro. Deze Mikondoprojectgroep ondersteunt met deze donatie de school La Tulipe in de wijk Mikondo van de hoofdstad Kinshasa in Congo. Meer dan 1200 kinderen en jongeren krijgen hier onderwijs, die ze nergens anders kunnen krijgen omdat ze het schoolgeld niet kunnen betalen.

Tevens schenkt de Fancy Fair een cheque van elk 250 euro aan de verschillende afdelingen van de Zonnebloem: Steenwijk en Steenwijkerwold, Tuk, Willemsoord. Deze verenigingen zetten zich, met hulp van vele vrijwilligers, in voor mensen met een lichamelijke beperking, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten.

Spullen voor de Fancy Fair welkom

Ook is het nog steeds mogelijk om goederen en spulletjes in te leveren op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur, bij de loods aan de Wheermaten 7c. Wij verkopen graag de goederen voor het goede doel: het onderhoud van de Grote Kerk, het oudste monumentale gebouw van Steenwijk. Ben je niet in de gelegenheid de spulletjes zelf te komen brengen, neem dan contact op met Boelie Huisman (0521-510784)