Fancy Fair in Sint Clemenskerk Steenwijk omgetoverd tot vierdaagse: 'In voorverkoop al voor veertien mille verkocht'

Henk Janssen, Karel Hoekstra, en Harry Roskam, tussen de boeken in de Sint Clemenskerk. Foto: Sieb van der Laan

Corona maakt de traditionele Fancy Fair in en rond de Sint Clemenskerk op de laatste zaterdag van de maand, 28 augustus, onmogelijk. Daarom is in juni al een dagelijkse voorverkoop van boeken, cd’s, en dvd’s gestart in de kerk. Die verkoop loopt nog steeds. „En dat gaat prima”, zeggen Henk Janssen en Harry Roskam van de Fancy Fair commissie.

„Er is al voor ruim 2.500 euro in de kerk verkocht. Via Marktplaats hebben we al bijna 12.000 euro binnen. Mensen halen de spulletjes dan op bij onze loods aan Wheermaten. Zo is er onder meer een klok verkocht voor 125 euro”, vervolgt de commissie. De jaarlijkse opbrengst is voor onderhoud aan het kerkgebouw. Naast boeken, cd’s en dvd’s, is er de komende dagen van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 augustus ook verkoop van andere artikelen in de kerk.

„Het gaat om Tupperware, kleding, curiosa, speelgoed, brocante, jaren zeventig artikelen, aardewerk en gereedschap.” Er wordt op deze dagen ook koffie en thee geschonken en er zijn verse knieperties gebakken. De openstelling van de kerk is van komende woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot en met 21.00 uur. Op zaterdag 28 augustus is de Fancy Fair van 10.00 tot 15.00 uur. „Van woensdag tot en met vrijdag is er ook een mogelijkheid om onder begeleiding het orgel in de kerk te bespelen. Dat kan ’s avonds van 19.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag kan dat ’s middags tussen 12.00 en 13.00 uur.”

Stiltecentrum blijft toegankelijk

Het stiltecentrum in de kerk blijft ook toegankelijk. „Mensen kunnen dus even rustig in de kerk zitten en of een kaarsje branden.” Na 28 augustus blijft de kerk nog anderhalve week open, en ook dan kunnen er nog boeken gekocht worden. Van Kopje Cultuur tot de Elfduizendmarkt is er boekenverkoop in Pand Zoer op zaterdag. „Volgend jaar hopen we weer een traditionele Fancy Fair te kunnen houden op de laatste zaterdag van augustus. Het betreft dan op 27 augustus de 37e editie. Ook dan zitten we er overigens aan te denken om evenals dit jaar een voorverkoop te houden in de weken voor de Fancy Fair.”

Dit jaar zijn er geen spelletjes, zoals Rad van Avontuur en de caviabak, en ook geen lotenverkoop. Verder is de verkoop van oliebollen, snert en andere etenswaren geschrapt. De organisatie kan meer helpende handen van vrijwilligers ook goed gebruiken. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Harry Roskam, 06 - 33 13 96 12 of fancyfair@pkn-steenwijk.nl.


Nieuws

Meest gelezen

menu