Fashion Weekend met voorjaarsmode op de catwalks, aanbiedingen en fashioncheques

Mode, accessoires en schoenen in de Oosterstraat.

Mode, accessoires en schoenen in de Oosterstraat. Foto Martijn Bijzitter

Aankomend weekend is het weer mode, mode en nog eens mode in de Steenwijker binnenstad tijdens het Fashion Weekend. Op de catwalks in de winkelstraten en op de Markt worden zaterdag- 25 en zondagmiddag 26 maart de allernieuwste trends geshowd op het gebied van de voorjaars- en zomermode en leuke bijkomstigheid: dit jaar zijn er maar liefst 20 modecheques te winnen.

Twintig modezaken in Steenwijk hebben de handen ineengeslagen en zorgen ervoor dat iedereen een goede indruk krijgt van alle trends die er in het komende seizoen zijn. De allernieuwste dames- en herenmode wordt geshowd, er is aandacht voor schoenen en brillen, lingerie komt voorbij en ook allerleukste kindermode is op de catwalks te zien. De mobiele DJ zorgt voor wervelende muziek door de winkelstraten.

Nieuw dit jaar is dat bezoekers modecheques kunnen winnen. „Elke deelnemende winkel stelt een waardebon van 50 euro beschikbaar. Iedereen die tijdens het Fashion Weekend een aankoop doet, maakt kans om een van deze modecheques te winnen,” vertelt Tineke Knorren van Steenwijk Vestingstad. „De prijsuitreiking van de modecheques is op zaterdag 1 april in de binnenstad.”


Nieuwste trends

Heb je op de catwalks iets leuks gezien? Je kunt het gelijk scoren. De kledingrekken en schappen in de winkels hangen en liggen vol met de allernieuwste collecties voorjaars- en zomertrends, om heerlijk alvast je nieuwe voorjaars- en zomerkleding te kunnen kopen. En om het extra feestelijk te maken staat in de modezaken een hapje, drankje of een leuke attentie klaar.

Pofmouwen

„Het wordt een voorjaar vol kleur; met veel roze, felgroen en oranje. Een echt blijvertje zijn de maritieme kleuren, ook dit jaar is er weer veel moois verkrijgbaar in het sportieve blauw, wit en rood. Dit voorjaar zien we veel broeken; variërend van verschillende jeansvarianten tot uitvoeringen in vrolijke prints,” vertelde Maria de Vries van Elja Mode afgelopen week al tijdens de Modeweken. Bij Elja Mode zijn aankomend weekend op de catwalk ook de allernieuwste trends te zien: kleurrijke vestjes, truien en bloesjes met pofmouwen en broderiedetails.

Verder biedt de zomermode 2023 veel rood, oranje, perzik, donkergeel en zalmroze (roodroze is uitgeroepen tot dé kleur voor zomer 2023), transparante stoffen en doorschijnende materialen. De overhemdjurk is terug en verder veel jurken met franje of tierlantijnen en (double) jeans in allerlei uitvoeringen.

Koopzondag

’s Zondags is het, traditioneel op de laatste zondag van de maand, zondag 26 maart koopzondag in Steenwijk. Ditmaal extra gezellig tijdens het Fashion Weekend. Zowel op zaterdag- als op zondagmiddag zijn er modeshows op de catwalks van de volgende modezaken: Wendy’s Kids Fashion, HEMA Steenwijk, Shoeby Fashion, Bennen Modeschoenen, Leads & Lady Leads, Pieta Lifestyle, Linda Groenink (allen te zien in de Oosterstraat), SISL Lingerie, Modehuis Ketel, Roel Fashion & Jeans, Store6 Fashion & Interieur, Forty49Nine (allen te zien op de Markt), Jorrit Muurling Oogzorg, Salsa Mode & Jeans, Sense for Women, Nautic Blue Casual Men’s en Women’s Wear, Elja Mode, Be-You Fashion & Living, Ten Oever Mannenmode en De Overbuuf by Be-You (allen te zien op de Woldpromenade).

Showtijden

Zowel op zaterdag als op zondag zijn tussen 13.30 en 16.15 uur de volgende modeshows te zien:

Oosterstraat

om 13.30, 14.30 en 15.30 uur kinderkleding van Wendy’s Kids Fashion;

om 13.35, 14.35 en 15.35 uur kinder-, dames- en herenkleding van HEMA Steenwijk;

om 13.40, 14.40 en 15.40 uur mode en schoenen van Shoeby Fashion en Bennen Modeschoenen;

om 13.45, 14.45 en 15.45 uur dames- en herenmode van Leads & Lady Leads;

om 13.55, 14.55 en 15.55 uur de eigenzinnige mode van Linda Groenink;

om 14.00, 15.00 en 16.00 uur de kleurrijke damesmode van Pieta Lifestyle.

Markt

Op de Markt is elk uur om 14.05, 15.05 en 16.05 een gezamenlijke grote show te zien met badmode en lingerie van Sisl Lingerie, damesmode van Modehuis Ketel, sportieve mode van Roel Fashion & Jeans, mode en accessoires van Store6 Fashion & Interieur en sportieve damesmode van Forty49Nine.

Woldpromenade:

om 13.30, 14.30 en 15.30 uur showt Jorrit Muurling Oogzorg de allernieuwste mode op brillengebied;

om 13.35, 14.35 en 15.35 uur showen de mannequins van Salsa Mode en Sense for Women dames- en herenmode;

om 13.45, 14.45 en 15.45 uur zijn de nieuwste modetrends te zien van Elja Mode en Nautic Blue;

om 13.55, 14.55 en 15.55 uur herenmode van Ten Oever en damesmode en accessoires van Be You Fashion & Living en De Overbuuf by Be You.