Feestelijke diplomauitreiking aan de Stationsstraat; compleet met 'bubbels' en een feestelijk hapje

Wethouder Jongman overhandigt het diploma aan Dewy Slagmolen (rechts haar mentor). Foto: Sieb van der Laan

Een feestelijke avond woensdag aan de Stationsstraat in Steenwijk: de diplomering van het Praktijkonderwijs (PRO).

Het was de eerste keer dat dit gebeurde. Voorheen ontvingen de schoolverlaters altijd een certificaat. Woensdagavond was de uitreiking van de diploma’s: een primeur! Wethouder Trijn Jongman kwam de diploma’s uitreiken.

Erkenning

De Eerste Kamer heeft afgelopen jaar het Wetsvoorstel schooldiploma pro/vso aangenomen. Dit betekent dat vanaf schooljaar 2021/2022 alle leerlingen praktijkonderwijs een schooldiploma en bijbehorend portfolio kunnen ontvangen. Daarnaast regelt dit wetsvoorstel dat alle leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs in de uitstroomprofielen arbeidsmarktgericht en dagbesteding een schooldiploma met portfolio kunnen ontvangen. Door de wetswijziging krijgen deze leerlingen, die nu ook trots de vlag kunnen uithangen na het behalen van hun schooldiploma, de erkenning die zij verdienen.

Een glaasje en een feestelijk hapje

Hierop vooruitlopend heeft de Praktijkschool van SG Eekeringe na een toch vreemde periode met alle corona maatregelen en lockdowns woensdagavond de eerste diploma’s mogen uitreiken.

De leerlingen ontvingen onder het genot van een glaasje ‘bubbels’ en een feestelijk hapje het diploma uit handen van wethouder Trijn Jongman.

Geslaagden

De geslaagden voor het diploma zijn Dewy Slagmolen, Geert Scheenstra, Mart Haze, Ricardo van Waveren, Gianna Post, Kim Halman, Kelvin de Ruiter, Wesley Groen en Wesley Koopman.


Nieuws

menu