Feestelijke opening van Gi-GA-groen Kinderboekenweek bij Sint Clemensschool in Steenwijk met wensboom en blotevoetenpad

De wensboom en de contouren van het blotevoetenpad zijn gemaakt door de leerlingen van de afdeling BWI (Bouw Wonen Interieur) van SG Eekeringe te Steenwijk.

De wensboom en de contouren van het blotevoetenpad zijn gemaakt door de leerlingen van de afdeling BWI (Bouw Wonen Interieur) van SG Eekeringe te Steenwijk. Foto: Oudervereniging Sint Clemensschool

De Kinderboekenweek is ook op de Sint Clemensschool in Steenwijk weer van start gegaan. Dit jaar is het thema: Gi-GA-groen. Op donderdag 6 oktober was er een feestelijke opening. De leerkrachten van de bassischool zagen er prachtig uit in hun ‘natuurlijke’ outfits.

De school heeft in samenwerking met leerlingen van SG Eekeringen in het kader van de Kinderboekenweek een wensboom op het schoolplein geplaatst. Hier worden wensen voor de aarde en de natuur ingehangen. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen leerlingen, (groot)ouders en verzorger(s) de boom aanvullen met wensen.

Tot grote vreugde en hilariteit van de kinderen was er zelfs een blotevoetenpad op het schoolplein. Tussen de tenen kriebelde onder andere modder, kastanjes en bladeren.

Samenwerking tussen scholen

De wensboom en de contouren van het blotevoetenpad zijn gemaakt door de leerlingen van de afdeling BWI (Bouw Wonen Interieur) van SG Eekeringe in Steenwijk. Een mooie samenwerking tussen de twee scholen uit Steenwijk. In de klas wordt deze week extra aandacht besteed aan het lezen van boeken en er vinden verschillende activiteiten plaats.

Zo is er bijvoorbeeld een activiteit in het park met een groen tintje, maar dit houdt de school nog even geheim voor de leerlingen. Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek vindt er een inmiddels traditionele boekenmarkt plaats voor de kinderen, (groot)ouders en verzorgers.