Feestelijke opening woonzorglocatie in voormalige kerk Onnastraat: ‘Van gewijd huis naar passend thuis’

Onder grote belangstelling van familieleden, personeel, vrijwilligers, omwonenden en natuurlijk de bewoners zelf is vrijdagmiddag de tot Frion-woonzorglocatie omgebouwde voormalige gereformeerde kerk aan de Onnastraat in Steenwijk officieel én feestelijk geopend. Er zijn 39 woonstudio’s voor oudere cliënten van de zorgaanbieder gerealiseerd. Afgelopen voorjaar trokken de bewoners, allen met een verstandelijke beperking, in hun nieuwe woonstudio’s. Vrijdag was het tijd voor een feestje met als thema: ‘Van gewijd huis naar passend thuis’.

Wethouder Trijn Jongman verricht samen met bewoner Paul Poiesz de opening van de Frion-woonlocatie in de voormalige kerk aan de Onnastraat in Steenwijk. Zij onthulden een bordje met daarop als eerste zin: 'Van gewijd huis naar passend thuis'.

Wethouder Trijn Jongman verricht samen met bewoner Paul Poiesz de opening van de Frion-woonlocatie in de voormalige kerk aan de Onnastraat in Steenwijk. Zij onthulden een bordje met daarop als eerste zin: 'Van gewijd huis naar passend thuis'. Foto: Wilbert Bijzitter

De monumentale buitenkant van de kerk bleef bij de verbouwing tot woonzorglocatie behouden. Dat benadrukte wethouder Trijn Jongman in haar openingstoespraak. „Een feestelijk moment. Bewoners en medewerkers hebben samen meegedacht om tot dit resultaat te komen. Het kerkgebouw heeft een monumentale status. Daar is goed rekening mee gehouden. Geweldig dat dit erfgoed zo behouden is gebleven”, aldus Jongman, waarna zij samen met bewoner Paul Poiesz de openingshandeling deed door een bordje te onthullen met daarop de zin ‘Van gewijd huis naar passend thuis’.

Nieuws

menu