Filmhuis Steenwijk innoveert en start later

De Autismedag wordt gehouden in Rabo Theater De Meenthe.

De Autismedag wordt gehouden in Rabo Theater De Meenthe. Foto Willem Braam

Het filmhuis Steenwijk gaat iets later van start dan gebruikelijk.

Het filmhuis Steenwijk heeft, samen met het filmhuis Borne, een professionele Barco projector, inclusief dolby surround, aangeschaft. Deze projector biedt het filmhuis de mogelijkheid om nieuwere films te vertonen en geeft een scherper beeld en fantastisch geluid. Door hiernaast lid te worden van de NVBF kan het filmhuis nu alles op filmhuisfilm gebied vertonen wat voorhanden is.

De implementatie van de nieuwe projector laat echter even op zich wachten. Naar verwachting is de verbouwing half oktober gereed en kan er weer een nieuw filmhuisfilm programma gepresenteerd worden.

Voor de vrienden van het filmhuis wordt er, als opwarmer, een gratis film vertoond. Op 27 september kunnen zij kijken naar The Worst Person in de World van regisseur Joachim Trier. Vanaf 13 oktober wordt ernaar gestreefd wekelijks een film te vertonen.

Kijk voor meer informatie op www.filmhuissteenwijk.nl . Het filmhuis Steenwijk draait art-house en filmhuisfilms die normaliter in een reguliere bioscoop niet vertoond worden.