Filmhuis Steenwijk vertoont Il Buco. Over een groep onverschrokken wetenschappers en een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië

Filmhuis Steenwijk vertoont Il Buco. Foto: Filmhuis

Komende week staat de film ‘Il Buce’ taat het programma in het Filmhuis Steenwijk in de Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe.

Woensdag 9 november om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Il Buco’. In 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto.

Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam de donkerte in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is. Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (Le Quattro Volte) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Het levert een unieke bioscoopervaring op, waarmee Frammartino een visuele hommage brengt aan het prachtige Calabrische landschap.

Ook te zien

Bij het filmhuis draait op dinsdag 15 november ‘De Openbaring’, op dinsdag 22 november ‘L’Element’, op dinsdag 29 november ‘Mass’ en op donderdag 15 december One Second.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwij k of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu