Films in Filmhuis Steenwijk

Filmposter Fanfare.

Filmposter Fanfare.

Deze week staan er twee films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe) The Whale op dinsdag 4 april en zaterdag 8 april is Koolhovens keuze: Fanfare.

Dinsdag 4 april om 20.15 uur is de filmvertoning ‘The Whale’. The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn van hem vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen.

Koolhovens Keuze: Fanfare

Zaterdag 8 april om 19.30 uur is de filmvertoning ‘Fanfare’. De film Fanfare van Bert Haanstra ging 65 jaar geleden in première en dat wordt gevierd! Martin Koolhoven kijkt speciaal met ons naar één van zijn favoriete Nederlandse films. Met gevoel voor nostalgie laat hij scenes zien die hij de moeite waard vindt. Hij zal de avond op zijn bekende wijze voorzien van commentaar, doorspekt met meningen en anekdotes.

Ook te zien in het filmhuis:

Vrijdag 14 april Rose. Woensdag 19 april Return to Dust. Dinsdag 25 april The Bandhees of Inisherin. Woensdag 3 mei Hallelujah Leonard Cohen. Dinsdag 9 mei Aftersun. Zaterdag 13 mei Tár. Vrijdag 19 mei Godland. Donderdag 25 mei Dalva. Donderdag 15 juni Easy Rider. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.