Fonkelnieuwe witte Mercedes bus voor Vereniging Gehandicaptenvervoer Steenwijk en Omgeving: 'Grote behoefte aan chauffeurs en donateurs'

„Onze blauwe bus rijdt niet meer. Maar niet getreurd, we hebben nu een witte”, zegt Dick van Rossen vrolijk. Hij is waarnemend voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenvervoer Steenwijk en Omgeving. „Een fonkelnieuwe witte bus is ongeveer 1500,- euro goedkoper dan een soortgelijke bus in het blauw. Daarom hebben we nu een witte. Want dat prijsverschil is voor ons te groot.”

De nieuwe witte Mercedes bus van de Vereniging Gehandicaptenvervoer Steenwijk en Omgeving is sinds vorige week in gebruik.

De nieuwe witte Mercedes bus van de Vereniging Gehandicaptenvervoer Steenwijk en Omgeving is sinds vorige week in gebruik. Foto: Sieb van der Laan

Van Rossen, die ook penningmeester is van de vereniging, coördinator van de te plannen ritten en als het zo uitkomt chauffeur, is lyrisch over de nieuwe bus. „Hij komt van Mercedesdealer Wensink uit Heerenveen. Ook andere organisaties die mensen met rolstoelen vervoeren in onze omgeving hebben dit type bus.”