Foodtruck Festival: woensdag de hele dag en avond lekker eten

De Markt wordt één groot openluchtrestaurant tijdens het Foodtruck Festival. Foto: Wilbert Bijzitter

Lekker eten en drinken tijdens het Vestingfeest van 4 augustus. Daarvoor staan er tussen 11.00 en 21.00 uur verschillende foodtrucks op de Markt in Steenwijk.

Gezellig met elkaar allerlei lekkers eten en heerlijk, relaxed een drankje drinken. Het kan en mag op een verantwoorde manier in deze coronatijd.

Vrolijk en feestelijk geheel

IJs, smoothies, burgers en nog veel meer. Er is eten uit alle windstreken. Van Zuid-Amerikaans, Arabisch tot een Vietnamese loempia. Exotisch of lekker makkelijk. Niet alleen het eten is leuk en lekker, ook de foodtrucks zijn een attractie op zich. Zo zijn er gepimpte caravans en diverse opvallende marktwagens. Een vrolijk en feestelijk geheel.


Nadat de Scutterie om 11.00 uur de officiële opening van het Vestingfeest heeft verzorgd en de vlag in top is gehesen is er ook in de winkelstraten volop vertier. Het Culinaire Looporkest en de Akoestini’s zorgen voor vrolijke klanken. Pizza Luigi rijdt met z’n Italiaanse scooter door de stad en maakt onderweg allerlei capriolen en de Stoombutler doet iedereen versteld staan en schenkt ondertussen graag een (klein) glaasje in.
Programma voor jong en oud

De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht en om 12.00 is het afgelopen. Degene die meer wil weten over de historie van de Vestingstad kan de audiotour lopen of een kijkje nemen in het stadsmuseum of in Villa Rams Woerthe.

Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl .


Vast programma

· Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Live muziek en entertainment

· Torenklimmen

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Wandeling over de stadswallen

· Vestingdienst

Live in het Park – Phil BEE

Park Rams Woerthe om 21.00 uur. Tickets via www.demeenthe.nl

Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, wandel- en fietsroutes en de ‘Verhalen van Steenwijk’ zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11 in Steenwijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu