Fraai 'Torenplantsoen' in Steenwijk wijkt voor praktijk en kantoorruimte: 'Er komt onder meer kinderopvang'

Wat waren ze trots in het voorjaar van 2016. Met vereende krachten gingen jong en oud in de wijk Steenwijk noord aan de slag. Een kaal braakliggend terrein aan de Meester Zigher ter Steghestraat werd omgetoverd tot een fraaie pluk en beleeftuin, waar vlinders, bijtjes en andere insecten een heerlijk onderkomen kregen. Zeer leerzaam, vooral voor de jeugd die er ook heerlijk kon spelen en ravotten.

Het bloem en boomrijke Torenplantsoen van weleer in Steenwijk noord is nu een kale vlakte waar kantoren en/of praktijkruimte moet komen.

Het bloem en boomrijke Torenplantsoen van weleer in Steenwijk noord is nu een kale vlakte waar kantoren en/of praktijkruimte moet komen. Foto: Sieb van der Laan

Insectendeskundige Michael de Groot uit Zoetermeer werd nog speciaal ingevlogen om advies te geven bij de inrichting van het stuk grond. Dat gebeurde eind 2020 toen er zo’n vierhonderd fraaie boompjes en struiken geplant zijn. Het parkje was tussendoor al gedoopt en kreeg de naam ‘Torenplantsoen’. De wijk noord wilde graag meer groen, en kreeg dat ook. Het betrof hier één van de drie proefprojecten in Overijssel, waarbij bewoners zelf hun wijk op een fraaie groene manier mochten inrichten.

Nieuws

menu