Frans van Emst benoemd tot erevoorzitter Schaakclub Steenwijk

Frans van Emst met de glazen sierplaat met inscriptie. Foto: Schaakclub Steenwijk

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Schaakclub Steenwijk vond afgelopen dinsdag een vrijwel volledige bestuurswisseling plaats.

Frans van Emst en Henk van Dijk droegen hun taken als voorzitter en wedstrijdleider over aan Roel Kreulen en Geert Duiven. Tussentijds was Gerrit Schoenmaker als secretaris al teruggetreden en opgevolgd door Dick Teunis. Van het oude bestuur blijft alleen penningmeester Jon Derks over.

De nieuwe voorzitter Roel Kreulen bracht met verve hulde aan allen die aftraden. Bijzondere eer viel Frans van Emst ten deel. Hij is 49 jaar lid van de vereniging en met tussenpozen gedurende 27 jaar in alle vier beschikbare functies bestuurslid geweest. Meerdere keren zelfs in een dubbelfunctie, zodat men zou kunnen stellen dat hij er 36 bestuurdersjaren op heeft zitten. Tijdens de afgelopen 14 jaar was hij voorzitter.

Erevoorzitter

Vanwege zijn overweldigende verdiensten is hij benoemd tot vooralsnog enige erevoorzitter van de club. Een bijpassende glazen sierplaat met inscriptie kreeg hij onder groot applaus overhandigd door een speciale gast: erelid Adri Maranus. Die had in 2007 de hamer aan Frans overgedragen. De Steenwijker vereniging heeft bij Adri nog altijd een warm plekje. Reden waarom hij speciaal voor deze gelegenheid graag uit zijn woonplaats in de Achterhoek wilde overkomen.

Dinsdag 31 augustus begint de interne competitie 2021-2022, voorlopig nog onder passende voorzorgsmaatregelen. Nieuwe leden kunnen zonder enig probleem instappen.

Mocht u voor schaken enthousiast zijn geworden, bijv. door de filmserie ‘The Queens Gambit’, neem dan eens contact op via info@schaakclubsteenwijk.nl of tel. 06-30067864.

Nieuws

menu