GGD IJsselland staat komende week twee dagen met vaccinatiebus bij De Meenthe in Steenwijk

De vaccinatiebus van GGD IJsselland staat 16 en 17 november bij De Meenthe. Foto: GGD IJsselland

GGD IJsselland rijdt met een vaccinatiebus door de provincie om op locatie informatie over het coronavaccin te geven en kunnen mensen zich direct laten vaccineren. Komende week staat de bus twee dagen in Steenwijk, bij theater De Meenthe.

Uit gegevens van het Coronadashboard blijkt 84% van de volwassen inwoners van Steenwijkerland volledig is gevaccineerd. Volgens Sebastian van Buuren, projectleider vaccinaties van GGD IJsselland, is dat percentage al vrij hoog. „Maar nu de besmettingen weer toenemen, is het nodig dat we alles inzetten wat kan bijdragen om corona te stoppen. Dat is ook de reden waarom de vaccinatiebus weer naar Steenwijk komt,” licht hij toe.

De bus staat op dinsdag 16 en woensdag 17 november van 13.00 tot 19.30 uur in Steenwijk, bij theater De Meenthe. Daar wordt informatie gegeven over het coronavaccin en wie wil kan zich ook laten vaccineren. Het is niet nodig om een afspraak te maken voor een prik. Voor kinderen van 12-15 jaar geldt wel dat er een volwassene aanwezig moet zijn. Vanaf 16 mag zonder begeleiding een vaccinatie worden gedaan. Wie zich wil laten vaccineren moet wel een geldig ID-bewijs hebben, dat geldt ook voor kinderen.

Informatie over de tijdelijke priklocaties van de vaccinatiebus staat op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties

Nieuws

Meest gelezen

menu