GGD sluit coronatestlocatie in Steenwijk

De testlocatie aan de Meppelerweg. Foto: GGD IJsselland

De GGD IJsselland sluit per 19 mei de coronatestlocatie aan de Meppelerweg in Steenwijk. „Aanleiding hiervoor is dat we minder testen uitvoeren doordat zelftesten de norm is geworden. Sinds 11 april is het namelijk niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest (confirmatietest) te doen bij de GGD”, licht Eric Lier (Projectmanager testen GGD IJsselland) toe.

Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan bij één van de andere testlocaties die open blijven in regio IJsselland, namelijk Deventer, Hardenberg en Zwolle.

Zelftesten blijft belangrijk

Zelftesten is en blijft belangrijk. Want je kunt het virus nog steeds bij je dragen en hierdoor anderen besmetten, zoals mensen met een kwetsbare gezondheid. Voor het testen bij klachten ligt de verantwoordelijkheid bij mensen zelf. De zelftest is een betrouwbaar en snel middel. Op Youtube via de website van de GGD is te zien hoe je een zelftest op de juiste wijze afneemt.

Testen bij de GGD

Voor sommige mensen is het advies om direct PCR-test te doen bij de GGD, zoals zorgmedewerkers, kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en mensen die geen zelftest willen of kunnen doen. Voor hen blijft het mogelijk om een test bij de GGD te laten doen. Ook blijft de GGD-test beschikbaar voor mensen die een herstelbewijs nodig hebben om bijvoorbeeld te kunnen reizen.

Wie een test wil doen, kan makkelijk en snel online een afspraak via coronatest.nl .

Nieuws

menu