Galerie Steenwijk opent seizoen met frisse moed

Uitzicht van Joke Blaauw.

Vanaf donderdag 9 september start Galerie Steenwijk het nieuwe seizoen met een expositie in het teken van textiel. „Kunstgroep12 neemt ons mee in de kleurrijke wereld van stof, naald en draad,” zegt Ingeborg Sturre namens de organisatie. „We kunnen helaas nog geen officiële opening organiseren, maar de deuren zijn donderdag vanaf 13.00 uur op de gebruikelijke tijden weer open.”

Van donderdag 9 september t/m zaterdag 2 oktober is werk te zien van Joke Blaauw, Maaike Buisman, Meta van Elk-Veerman, Meta van Houten, Pita Phoa en Rieneke van der Plicht-van Manen ook wel gezamenlijk onder de noemer ‘Kunst-groep12’. Het is een kunstenaarscollectief wat is ontstaan nadat de deelnemers de tweejarige kunstopleiding ‘Meer dan textiel’ in 2012 te Groningen hadden afgerond. De groep is multidisciplinair, zowel vanuit kunstzinnig oogpunt als vanuit materiaalgebruik. Dit wordt gezien als creatief uitgangspunt en bindend element.
Aan de hand van een gezamenlijk thema ontwikkelen de kunstenaars hun werk. De groep komt daarbij regelmatig bijeen om elkaars werk te bespreken. Door de creatieve processen met elkaar te delen, blijven ze elkaar inspireren, stimuleren en uitdagen. De groep streeft naar werk dat naar hun eigen woorden ‘boeiend, waardevol en verrassend is’.

Enkele keren per jaar exposeren zij hun werk, zodat een breed publiek kennis kan maken met de diversiteit van hun kunstwerken. Het is al op heel wat plekken te zien geweest, waaronder twee keer tijdens het Textielfestival in de Weerribben.

Uitgebreidere informatie per deelnemer is te vinden op hun gezamenlijke website:

De expositie is te bezichtigen tot en met zaterdag 2 oktober op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang is gratis. De gebruikelijke corona-regels worden in acht genomen, maar reserveren is niet nodig. We geven elkaar gewoon voldoende ruimte om te genieten van kunst.

De locatie:
Galerie Steenwijk, Meppelerweg 47, (Rabogebouw, 1e etage boven de bibliotheek), 8331 CS Steenwijk.

Nieuws

menu