Geen voorrang inwoners Steenwijkerland bij nieuwbouwprojecten

Er komt geen voorrang voor inwoners van Steenwijkerland bij nieuwbouwprojecten in de gemeente en specifiek voor het toekomstige nieuwbouwplan locatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg in Steenwijk. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen van de VVD-fractie.

De nieuwbouwlocatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg. Ook het magazijn van Defensie (rechtsboven) en Sporlust (links) zijn in beeld.

De nieuwbouwlocatie Betap/Crilux aan de Meppelerweg. Ook het magazijn van Defensie (rechtsboven) en Sporlust (links) zijn in beeld. Foto: Martijn Bijzitter

„Onlangs ontvingen de raadsleden van Steenwijkerland een informatienota over de voorgenomen nieuwbouwprojecten in de gemeente. Gelukkig. Er lijkt eindelijk schot in de zaak te komen. Vanzelfsprekend is de VVD fractie hier erg content mee. Een makelaar opperde om aanvullende regels op te stellen, zodat Steenwijkerlanders voorrang hebben op deze kavels van locatie Betap/Crilux in Steenwijk. Vergelijkbare regels zijn, bijvoorbeeld in Vollenhove, vaker gebruikt bij nieuwbouwprojecten in de gemeente”, zei Jeroen Ziel van de VVD-fractie.

‘Primair voorzien in de lokale behoefte’