Gemeente zoekt plek in Steenwijk voor bronzen uil van Hildo Krop

Het beeld This Owls Watches Ahead van Hildo Krop. Foto: Gemeente Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland is in gesprek met het Maritiem Museum in Rotterdam over het voormalig boegbeeld van een bronzen uil, beter bekend als het beeld: ‘This Owls Watches Ahead’ (TOWA). Het beeld is gemaakt door Hildo Krop, geboren en getogen in Steenwijk.

Wethouder Trijn Jongman geeft aan dat zowel de gemeente Steenwijkerland als het Hildo Krop Museum veel interesse in het door het Maritiem aangeboden beeld de TOWA hebben. „Het Maritiem Museum heeft ons laten weten dat ze blij zijn dat het beeld in de stad terechtkomt waar Hildo Krop een begrip is. Wij zien dan ook mogelijkheden om een plek in Steenwijk te bieden die recht doet aan dit prachtige beeld van 13 meter lang. De TOWA past bij het verhaal en de culturele ambities van Steenwijkerland en sluit goed aan bij de collectie van het Hildo Krop Museum”, aldus Jongman.

Herkenbaarheid, zichtbaarheid en identiteit

Daarnaast maakt Steenwijkerland onderdeel uit van de culturele regio Zwolle. Omdat de TOWA onderscheidend is, draagt het beeld bij aan de herkenbaarheid, zichtbaarheid en identiteit van Steenwijk, Steenwijkerland en de regio Zwolle. „Een uniek beeld dat een unieke locatie verdient in Steenwijk. Daar zijn we nu naar op zoek in overleg met het Maritiem Museum en het Kropmuseum. Gezien de afmetingen zal het een buitenlocatie worden”, aldus Jongman.


Nieuws

menu