Gemeentelijke bijdrage voor opwaardering van tenniscomplex LTC

Leden van LTC Steenwijk waren eind januari al begonnen met de werkzaamheden.

Leden van LTC Steenwijk waren eind januari al begonnen met de werkzaamheden. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

De gemeenteraad heeft € 75.000,- beschikbaar gesteld voor de opwaardering van het tenniscomplex van LTC Steenwijk in Tuk.

De conditie van het huidige park en gebouwen maakt een stevige opknapbeurt noodzakelijk. Drie kunstgrasbanen staan op de nominatie afgekeurd te worden. Die zijn al eens opgelapt met nieuwe stukken bij de baseline. Normaal gesproken is de levensuur van een baan tussen de tien en vijftien jaar. Deze zijn al over de twintig jaar. Er zijn ook drie grasbanen die er ongeveer twaalf jaar liggen. Die kunnen theoretisch nog een paar jaar mee. Er liggen verder drie gravelbanen. Daarvan is één afgekeurd, omdat de uitloop tekort is. Die twee gravelbanen zijn misschien nog wel de beste van de in totaal acht.

Ook de kantine, douches en kleedkamers zijn aan vervanging toe, evenals de keuken van het clubhuis. Daarbij wordt ingezet op duurzaam bouwen. Het sanitair in het clubgebouw is zo’n dertig jaar oud, en gezien de staat ook zichtbaar dringend aan vervanging toe.

Naast de huidige tennisactiviteiten wordt het sportaanbod uitgebreid met padel. Dit is een snelgroeiende sport dat nieuw is in Steenwijkerland. Hiervoor wil LTC de accommodatie uitbreiden met een padelpark. Voor de renovatie van de banen, opstallen en de uitbreiding van het sportcomplex met padelbanen is een investering gemoeid van € 305.000,-. LTC heeft om een een gemeentelijke bijdrage van € 75.000,- gevraagd, die donderdagavond door de gemeenteraad is gehonoreerd.