Gerjan (13) en Jayden (14) zijn helden. Leerlingen van RSG Tromp Meesters reanimeren een man die voor hun ogen van zijn fiets valt

Het zal je maar gebeuren, je fietst naar school en voor je ogen valt een oudere man pardoes van zijn rijwiel. Hij is er zo ernstig aan toe dat Gerjan de Wagt (13) uit Oldemarkt en Jayden Jochems (14) uit Blesdijke meteen beginnen met reanimeren. Dankzij lessen op RSG Tromp Meesters weten ze hoe dat moet. Twee dagen later overlijdt de man alsnog in het ziekenhuis.

Jayden Jochems (l) en Gerjan de Wagt zijn helden. Ze reanimeerden een oudere man die onwel werd. Ze wisten hoe  het moest, omdat EHBO-les gevolgd hadden op school.

Jayden Jochems (l) en Gerjan de Wagt zijn helden. Ze reanimeerden een oudere man die onwel werd. Ze wisten hoe het moest, omdat EHBO-les gevolgd hadden op school. Foto: Eelco Kuiken

Gerjan en Jayden zijn vrienden. Ze fietsen altijd samen naar school. Bij Witte Paarden ontmoeten ze elkaar en dan gaat het verder naar RSG Tromp Meesters in Steenwijk. Dat deden ze vorige week dinsdag ook toen zich In Tuk voor hun ogen een drama voltrok, waar ze nog lang over napraten.

Nieuws

menu