Gerlof Schaap is nieuwe voorzitter wijkbestuur Steenwijk Noord: 'Pijnpunten, maar ook positieve ontwikkelingen'

Sinds kort is Gerlof Schaap voorzitter van wijkvereniging Steenwijk Noord. Als opvolger van Bertine Kuperus. Schaap maakte al een jaar deel uit van het bestuur. „In de rol van algemeen bestuurslid. Er is sprake van een levendige wijk. Zo is er de commissie Steenwijkerdiep. Die houdt zich bezig met de ontwikkelingen op deze locatie alsmede de verkeerssituatie.”

Het bestuur van Noord poseert bij wijkcentrum ?t Torennest aan de Matthijs Kiersstraat. Met uiterst links voorzitter Gerlof Schaap.

Het bestuur van Noord poseert bij wijkcentrum ?t Torennest aan de Matthijs Kiersstraat. Met uiterst links voorzitter Gerlof Schaap. Foto: Sieb van der Laan

Steenwijk Noord is een wijk waar zich van alles afspeelt. Mooie en minder mooie zaken. Want als het woord ‘Steenwijkerdiep’ valt is het onvermijdelijk dat het voormalige Welkooppand ter sprake komt. Een bouwval, zeg maar rustig een rotte kies die deze omgeving al jaren ontsiert. „Het geschil tussen eigenaar Wopke Klaver en de gemeente is nog steeds niet opgelost. Voor ons is het een doorn in het oog. Want er staat al jaren een verpauperd pand. Puur een geldkwestie”, merkt Schaap op.