Gestolen spullen uit Noordwolde duiken op in Steenwijk

Een dief bezoekt de tennisclub in maart 2019. Bewakingscamera

Bij een inval in een woning in Steenwijk is een hoeveelheid gestolen goederen gevonden. Die zijn deels afkomstig van een inbraak bij Dagbesteding Spokedam in Noordwolde in maart 2019. Die maand was er sprake van een golf van inbraken aan de Elsweg in dat dorp.

„Een aantal van de aangetroffen goederen hebben we terug kunnen herleiden naar de dagbesteding in Noordwolde. Naar de herkomst van de overige spullen doen wij op dit moment nog onderzoek.’ Dat zegt politiewoordvoerder Frank Brouwer. ‘De bewoner van het pand hebben we aangehouden.”

De leiding van Dagbesteding Spokedam heeft van de politie te horen gekregen dat er zeker vijf machines door serienummers te herleiden zijn naar de inbraak op 3 maart 2019. Toen is voor zo’n 20.000 euro aan machines buitgemaakt. Na enig gesteggel met de verzekeraar zijn die kosten alsnog vergoed. Er wordt dus bekeken of er in Steenwijk nog meer ligt dat afkomstig is uit Noordwolde.

Meerdere inbraken

Op woensdag 27 maart 2019 werd bij de dagbesteding ook nog eens een zeecontainer opengebroken. Toen werden twee fietsen gestolen. Diezelfde nacht werd bij de korfbalvereniging Leonidas voor de vierde maal in drie jaar een raam van de keuken opengebroken. Er werd niks vermist. Er werden twee inbrekers vastgelegd met een camera. Die inbrekers doken die nacht ook op bij tennisclub LTCN. Daar werd een kluis geroofd met een paar honderd euro en er werden flinke vernielingen aangericht. Ook daar zijn de inbrekers gefilmd.

Machines buitgemaakt

Op 22 februari 2019 werd er door inbrekers bij voetbalvereniging Olyphia ingebroken. Er was veel schade, er werd geld vermist, maar ook werd de materialenberging net als twee jaar eerder in maart 2017 opengebroken. Alle machines die toen na een inbraak waren vervangen werden weer buitgemaakt. Reden voor de politie Oost-Nederland om nu ook de inbraken bij de sportclubs bij het onderzoek te betrekken. Brouwer: „Of daar spullen bijzitten van andere inbraken in dezelfde omgeving als de dagbesteding is op dit moment nog niet te zeggen.”

Nieuws

Meest gelezen