Gevarieerd Zomeravondconcert Crescendo en Flevo Brass

Brassband Crescendo en Flevo Brass speelden een gavarieerd Zomeravondconcert in De Meenthe. Foto: Sieb van der Laan

Brassband Crescendo gaf in samenwerking met Flevo Brass uit Emmeloord een zomeravondconcert in het Rabo Theather De Meenthe. De bezoekers genoten zaterdagavond van een uiterst gevarieerd programma.

Om klokslag 20.00 uur opende bandleider Koen de Vries, van Crescendo, het concert. Hij begon met de minder fijne mededeling dat het Percussion Ensemble van Crescendo zich helaas moest afmelden vanwege meerdere coronagevallen. Desondanks beloofde De Vries een mooi programma.

De beide brassbands schotelden de toeschouwers een afwisselend programma voor met klassieke brassbandwerken, popnummers, songs uit enkele Disney-films en marsliederen.

Rattenvanger van Hamelen

Na het concert werd veel gesproken over het nummer ‘De rattenvanger van Hamelen’, een muzikaal omlijst verhaal uit het jaar 1284. Jaap de Vries, euphoniumspeler bij Crescendo, bracht het verhaal op een uiterst boeiende wijze. Door de uitstekend gespeelde muzikale passages werd dit verhaal een van de hoogtepunten van de avond.

Jubilarissen

Tussendoor werden ook nog twee muzikanten in het zonnetje gezet. Zowel Willem Gaal als Hajo van der Helm werden naar voren geroepen. Zij ontvingen een speldje vanwege hun 50- en 65-jarig jubileum als muzikant.

Bigband

Waar gedurende de avond de beide brassbands de meeste nummers apart van elkaar speelden, werden als klapstuk twee nummers samen gespeeld. De circa 50 muzikanten maakten er een waar spektakel van. De twee dirigenten namen ieder een lied voor hun rekening. John Blanken van brassband Crescendo, dirigeerde het gezelschap naar een krachtige uitvoering van Eric Osterling’s Bandology. Bij Prismatic Light van Alan Fernie zwaaide Geert Jan Kroon, voormalig dirigent bij Crescendo en nu actief bij Flevo Brass, de baton.

Beide dirigenten spraken van een geslaagde avond. Kroon: „Het was mooi om weer in Steenwijk op te mogen treden. Ik kom natuurlijk uit Steenwijk en heb bij Crescendo gespeeld en de jeugdband gedirigeerd. Dus het voelde een beetje als thuiskomen. Het zou leuk zijn als we dit in de toekomst misschien vaker kunnen doen.”

Nieuws

menu