Gieters Treffen verbindt en vermaakt heel Giethoorn. 'Niemand wilde eigenlijk naar huis'

Zaterdagavond werd Gieters Treffen afgetrapt door de Waterlanders uit Giethoorn op hun schip de Bloody Marry bij Restaurant Smit. Foto: René Wiegmink

Bert Meijerink en zijn medeorganisatoren van Gieters Treffen zijn tevreden mensen. ,,De hele week een superevent. Geweldig.”

Een week lang klonk iedere avond muziek door de Gieterse grachten. De tweede editie van ’t Gieters Treffen mag geslaagd worden genoemd, vindt Meijerink. „De reacties van de bands, de inwoners en bezoekers waren goed. Mensen waren in groten getale aanwezig.”

Klapper op zaterdag

Zaterdagavond was de grote klapper, vertelt hij. „De horeca moet vanwege coronamaatregelen om twaalf uur dicht, maar niemand wilde eigenlijk naar huis. We hadden deze avond feestbands erbij. Het werd echt een optelsom. Mensen in tuinen, barbecues in de buurt. Sommigen liepen van zuid naar noord met de boot mee. Hier hadden de mensen echt zin in en hadden ze op gewacht.”

De Waterlanders uit Giethoorn waren die avond voor het eerst sinds lange tijd weer aan het optreden. Het werd Giethoorn op z’n puurst. Meijerink: „Er werd een aubade gebracht aan een 91-jarige mevrouw en aan iemand die net weer terug was uit het ziekenhuis.”

In het water

Het complete zondagprogramma viel letterlijk in het water, vanwege de regen. „De risico’s voor de apparatuur waren te groot. Dat is door iedereen ook unaniem besloten. Hier konden we niet aan beginnen.”

Desondanks wordt teruggeblikt op een fraaie week. Het alternatief is in een paar weken opgestart, nadat bekend werd dat de gondelvaart en feestweek niet doorgingen. „Zonder geld toch een groots iets”, glimlacht Meijerink. „Daarvoor danken we de muzikanten, bezoekers, inwoners en natuurlijk de ondersteunende ondernemers.”

Nieuws

menu