Gieterse tentdienst in streektaol. ‘Ie moeten vissen, a-j wat vangen willen’

Het thema van de dienst is 'vissen'.

Het thema van de dienst is 'vissen'. Foto: Aangeleverde foto

In de grote tent op het feestterrein in Giethoorn vindt voor het eerst in twee jaar op zondag 28 augustus (vanaf 10.30 uur) weer de afsluitende tentdienst plaats voor het hele dorp. Bijzonder dit jaar is dat alles wordt uitgevoerd in de streektaal. Liederen, teksten, overdenking en gebeden, allemaal heel herkenbaar en dichtbij.

Iedereen is van harte welkom om dit Gieterse taalfestijn bij te wonen. „Weest gerust, vreest niet, het is niet erg als je niet alles kunt verstaan, de sfeer en de strekking en nog iets hartigs is er voor allen”, zegt Gerke van Hiele van de werkgroep.

Veurganger is ds. Klaas van der Kamp, regiopredikant van de PKN en warm pleitbezorger van het gebruik van de streektaal ook in de kerk. Het thema is: ‘Ie moeten vissen, a-j wat vangen willen’, ontleend aan Lucas 5,1-11.

Mooi muzikaal palet

Er is deze ochtend een mooi muzikaal palet. Muzikale medewerking hebben toegezegd: Jet Pit, Bert Kling en Joke Baauw. De gemeentezang zal worden begeleid door Arend Nijmeijer (keyboard). Voor de kinderen is er een eigen programma. Voorbereiding is in handen van de werkgroep van de protestantse en doopsgezinde gemeente: Wietsche Petter, Gerry van Bruggen, Pietje van Egten, Loes Limburg en Gerke van Hiele. De techniek is in handen van Klaas Jan Otter en Willem Limburg. Een ‘boekie veur de dienst’ is verkrijgbaar bij de ingang. Na afloop is er ‘naopraot-koffie’.