Glasvezel nu ook in Steenwijk Zuid

Het glasvezel informatiepunt aan de Scholestraat. Foto: Delta Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk start nu ook een glasvezelcampagne in Steenwijk Zuid. Als 25% van de inwoners van de wijken 31 en 33 ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 15 december 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand.

Inwoners van Steenwijk Zuid, die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting, worden persoonlijk geïnformeerd via een brief. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Projectleider Marcel Rijpstra: „In heel Steenwijk zullen we gebruik maken van de nieuwste glasvezeltechniek XGSPON. Hiermee zijn snelheden tot maar liefst 8 Gbps mogelijk via ons netwerk.”

DELTA Fiber Netwerk heeft aan de Scholestraat 23 in Steenwijk het Glasvezel Informatiepunt. Hier kan men terecht met vragen over de glasvezelcampagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Van woensdag tot en met zaterdag is het Glasvezel Informatiepunt geopend.

Nieuws

menu