Gospelgroep Light Tunes opgeheven

Afscheid van Light Tunes.

Afscheid van Light Tunes. Aangeleverde foto

Gospelgroep Light Tunes is per 1 januari jongstleden opgeheven. Diverse omstandigheden hebben tot deze beslissing geleid. De groep uit Steenwijk en omgeving was lange tijd een begrip in deze regio.

De ontstaansgeschiedenis gaat terug naar 1971. In dat jaar startte een groep onder de naam Holiday Singers om met elkaar te zingen over God. Dit gebeurde vooral op campings, vandaar de naam Holiday Singers. In 1973 veranderde de naam Holiday Singers in Light Tunes.

De groep kijkt met dankbaarheid terug op vele mooie jaren met bijzondere ontmoetingen. Er mochten veel, heel veel optredens worden verzorgd in de gehele regio Steenwijk en ver er om heen in evenzoveel verschillende (kerk)gebouwen bij een grote diversiteit aan gemeenten. Zang en muziek werden later ook uitgebreid met acteerwerk in zelf geschreven musicals.

De groep noemt als hoogtepunten een reis naar Roemenië, een uitgebrachte elpee en CD, medewerking aan lokale radio- en tv programma’s, jubileumconcerten. Het meest recente hoogtepunt was de medewerking aan het jubileumconcert van Rainbow Gospelchor in Herzebrock, Duitsland in 2018. De uitnodiging hiervoor kwam via Stichting Jumelage Steenwijkerland - Herzebrock-Clarholz. Een tegenbezoek van dit koor aan Steenwijk was gepland in een gezamenlijk concert in maart 2020, maar moest i.v.m. corona worden afgelast.

Door de jaren kwamen en gingen er vele zangers, zangeressen, muzikanten en dirigenten. Bijzonder was wel, dat er tot het laatste moment nog een aantal mensen bijna van ‘het eerste uur’ bij de groep was.

Na die vele jaren, neemt Light Tunes nu afscheid van Steenwijk en omgeving met een dankbare lach.