Gratis APK voor scootmobiel

De eerste rollator APK was vorig jaar op 13 juni in de Meentehof in Steenwijk.

De eerste rollator APK was vorig jaar op 13 juni in de Meentehof in Steenwijk. Foto: Sociaal Werk De Kop

Samen met Maud & Nico de Haan van Scootmobiel Steenwijk organiseert Sociaal Werk De Kop de komende zomerperiode gratis scootmobiel en rollator APK’s in de hele gemeente. Tijdens deze inloopmomenten, die met diverse andere netwerkpartners worden georganiseerd, is iedereen welkom om langs te komen met rollator of scootmobiel. Samen koffie drinken en bijpraten terwijl de APK wordt uitgevoerd.

„Vorige zomer hebben we een kleine tour gemaakt in Steenwijkerland, dit jaar maken we die nog iets uitgebreider. Het is fijn samenwerken en we merken dat we ermee voldoen aan een vraag in Steenwijkerland,” aldus Nico de Haan van Scootmobiel Steenwijk en Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop. De aftrap was half juni in de Meenthehof, waar enkele tientallen rollators werden gekeurd. Tegelijkertijd ook natuurlijk gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te kijken wat er voor nieuws is op het gebied van mobiliteit. Want ook bijvoorbeeld hippe wandelstokken en de nieuwste modellen rollators kunnen dan worden bekeken. Doel is om veilig erop uit te kunnen blijven gaan en elkaar te ontmoeten.

Programma

Voor de komende maanden staan de volgende locaties op het programma, op alle locaties vanaf 10:00 uur.

· Dinsdag 12 juli, gratis APK tijdens de Gouden Koffie in Nieuw Clarenberg in Vollenhove

· Dinsdag 19 juli, gratis APK tijdens het Koffie uurtje in de bibliotheek aan de Meppelerweg in Steenwijk

· Donderdag 28 juli, gratis APK tijdens de Inloop in de Hildo Krop flat aan de Hoge Wal in Steenwijk

· Maandag 1 augustus, gratis APK tijdens de Gouden Koffie in Zonnewiede in Giethoorn

· Dinsdag 23 augustus, gratis rollator APK in Hoogthij in Steenwijkerwold

· Maandag 29 augustus, gratis rollator APK in Zonnekamp in Steenwijk

Tijdens deze bijeenkomsten is natuurlijk ook iedereen zonder rollator of scootmobiel welkom. En zijn er vragen rond welzijn, (mantel)zorg, opvoeden, financiën, vrijwilligerswerk (VIP), dagbesteding, langer thuis blijven wonen enzovoorts, dan kan ook iedereen daarvoor bij de inloopmomenten terecht. Meer weten? Dit kan via info@sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.