Gratis Mirre, Wierook en Goud: Maartje en Kine brengen ‘Julehygge’ naar mensen die niet naar het theater kunnen komen: kleine privéconcerten met overdosis Noorse kerstgezelligheid

Maartje & Kine komen vrijdag 10 december naar Meppel.

Maartje & Kine komen vrijdag 10 december naar Meppel.

In één klap werd de theatertournee in december gecancelled door de nieuwe coronamaatregelen. Maar, de show must go on! Het muzikale en multi-instrumentale cabaretduo Maartje & Kine geeft met ‘Gratis Mirre, Wierook en Goud’ twintig gratis concerten door het hele land - in alle steden waar ze oorspronkelijk in het theater zouden spelen. Van 10 t/m 17 december brengen ze in 17 minuten een overdosis kerstgevoel aan mensen die om mentale, fysieke of financiële redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In december zouden Maartje & Kine door het land touren met hun theatervoorstelling SPEELBEESTEN II . In plaats daarvan geven ze in alle steden waar ze langs zouden komen speciale pop-up kerstconcerten vanuit hun in stijl versierde tourbus. Mensen die het goed kunnen gebruiken worden op de speeldag verrast met ‘Gratis Mirre, Wierook en Goud’, een privé voorstelling vol ‘julehygge: typische Noorse kerstgezelligheid. Maartje & Kine zouden 10 december in Schouwburg Ogterop staan met hun avondvullende voorstelling, maar geven nu op vrijdag 10 december een gratis kerstconcert bij o.a. de voedselbank en bij de nachtopvang in Meppel.

Overdosis kerstgevoel

Maartje en Kine rijden langs met hun versierde tourbus, gooien de achterklep open en spelen ‘Gratis Mirre, Wierook en Goud’. Een overdosis kerstgevoel in 17 minuten, met gluhwein, koekjes en kerstmuziek. De pop-up voorstellingen vinden plaats tijdens de adventsperiode, van oudsher een tijd waarin men zich verheugt op de komst van de feestdagen en de bijbehorende jubelstemming. Maartje & Kine: „Iedereen verlangt naar saamhorigheid en verbondenheid, zeker rond de kerstdagen. Wij willen licht, plezier en troost brengen aan mensen die het goed kunnen gebruiken.”

Uiteraard zijn alle kerstconcerten volledig coronaproof: zo veel mogelijk buiten, voor kleine groepen en met 1,5 meter afstand.